Yağcılar köyü Karantina Altına Alındı

Isparta’nın Yalvaç İlçesi Yağcılar Köyü’nde hayvanlarda kuduz hastalığı görülmesi nedeniyle köy karantinaya alındı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Nisan 2011 14:09
Yağcılar köyü Karantina Altına Alındı

Isparta’nın Yalvaç İlçesi Yağcılar Köyü’nde hayvanlarda kuduz hastalığı görülmesi nedeniyle köy karantinaya alındı.

Köyde sıcakkanlı bütün hayvanlara kuduz aşısı yapılıyor. Hastalığın başıboş bir köpeğin ineği ısırması sonucu yayıldığı belirtildi.

Tarım İlçe Müdürü Sedat Acar, ısırma olayı sonrası hayvan sahibi tarafından vurularak öldürülen köpeğin Konya Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'ne gönderilerek kuduz olduğunun tespit edildiğini açıklaıd. Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş başkanlığında toplanan Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu ise köyü karantinaya alarak büyükbaş hayvanlara aşı yapılmasını kararlaştırdı.

Köy halkının kuduza karşı çok duyarlı olması gerektiğini ve daha önceden hastalığın Isparta’nın birkaç ilçesinde de görüldüğünü belirten Tarım İlçe Müdürü Acar, yabani tilki ve kurtlarla hastalığın Yalvaç’a da geldiğini söyledi. Hastalığa karşı Yağcılar Köyü’ndeki hayvanların hepsinin kuduza karşı aşılandığını ifade eden Acar, "Yağcılar Köyü’nde halkımız ilçe tarım müdürlüğü ve sağlık grup başkanlığı ekiplerince ortaklaşa konu ile ilgili eğitim çalışması yapılıyor. Herhangi bir ısırık durumunda ve hayvanlarında anormal hareketler görülmesi halinde derhal müdürlüğümüze haber verilmesi gerekmektedir. Hastalık kontrolümüz altındadır." şeklinde konuştu.

Yağcılar Köyü’nde karantina uygulanması başlatılarak hayvan giriş çıkışı yasaklandı. Hastalık çıkışının tüm köy halkına civar köy ve kasabalara duyuruldu. Kuduz hastalığı çıkan işletme dışındaki hayvanlardan elde edilen sütler, pastörizasyon veya sterilizasyon işlemlerinden birine tabi tutularak pastörize süt veya sterilize süt olarak tüketime sunulacağı kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum