Yağışlar Ne Kadar Sürecek?

Türkiye yeniden yağışlı havanın etkisi altına girdi. Haftasonunda Türkiye'yi nasıl bir hava bekliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mart 2011 17:36
Yağışlar Ne Kadar Sürecek?

Önce kar, sonra güneş, şimdi de yağmur. Türkiye Mart ayında adeta dört mevsimi bir arada yaşıyor. Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava batı bölgelerde etkisini gösterdi. Yağışlar batı ve iç kesimlerde yağmur şeklinde olacak.

Hava tahmin uzmanı Halit Sivuk, "Marmara Bölgesi’nin genelinde, Ege Bölgesi’nin kıyı kesimlerinde, Batı Akdeniz’de Göller yöresinde Burdur Isparta çevrelerinde ve Antalya’da ve İç Anadolu Bölgesi’nin kuzey ve doğu bölümlerinde yağışları görebileceğiz" diye konuştu.

Haftasonunu yağışsız geçirecek olan doğu bölgeleri ise yeni haftaya yağmur ve kar ile başlayacak. Doğu Anadolu Bölgesi’nin kuzeydoğu çevrelerinde, Kars, Ardahan, Ağrı, Erzincan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışları görülecek. Bu şehirlerde özellikle gece sıcaklıkları sıfırın altında seyretmeye devam edecek.

Yağmurla birlikte hava sıcaklığı 4 ila 6 derece düşecek.

Sel Riskine Dikkat
Yağmur karı eriteceği için yüksek ve dağlık alanlarda taşkın, su baskını ve çığ tehlikesi yaşanabilir.

Ankara; Ankara’da cumartesi yağış yok. Ancak pazar ve pazartesi günü Başkent’te yağmur kendini gösterecek. Hava sıcaklığı pazartesi 10 dereceye kadar düşecek.

İstanbul ve İzmir; İstanbul ve İzmir’de ise haftasonu iki gün de yağış var.

İstanbul’da hava sıcaklığı 8, İzmir’de 17 derece civarında olacak. Güneş yüzünü Perşembe gününden itibaren yeniden gösterecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.