Yağmur Kirazı Çatlattı

Türkiye'de kirazın başkenti Uluborlu'da kiraz hasadı bu yıl sıkıntılı geçiriyor. Son günlerde yağan aşırı yağışlar kirazı çatlatırken üreticiler kirazı nasıl satacağı yönünde kara kara düşünmeye başladı.

Yayınlanma:
Yağmur Kirazı Çatlattı

Isparta’da da etkili olan aşırı yağışlar ihraç ürünü kirazda çatlamaya neden olunca, Uluborlu'da kiraz üreticileri çatlayan kirazların satılıp satılmayacağı konusunda tereddüt yaşıyor. Üreticiler bu yıl ihracatın zor göründüğünü söylediler.

Üreticilerin verdiği bilgilere göre Uluborlu Ovasındaki hemen hemen tüm bahçelerde kirazlar çatladı. Çatlamayan kirazların ise depoya konduğu anda çatladığı belirtiliyor. Diğer yandan üreticiler geçtiğimiz sezon kirazın 6 TL'den alıcı bulduğunu bu yıl ise çatlayan kirazın satılıp satılmayacağı konusunda endişeli olduklarını belirttiler. İhracata gidemeyecek olan çatlayan kirazların da iç piyasa ve meyve suyu sektöründe değerlendirilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum