Yağmur Suyu Sorunu Çözüme Kavuşuyor

Isparta’nın en büyük sorunu olan ve bu güne kadar bypas yapılarak çözüme kuvuşturulmaya çalışılan yağmur suyu alt yapı çalışmaları artık kalıcı ve uzun yıllara hitap edebilecek şekilde çözüme kavuşturuluyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Şubat 2013 13:05
Yağmur Suyu Sorunu Çözüme Kavuşuyor

Isparta’nın en büyük sorunu olan ve bu güne kadar bypas yapılarak çözüme kuvuşturulmaya çalışılan yağmur suyu alt yapı çalışmaları artık kalıcı ve uzun yıllara hitap edebilecek şekilde çözüme kavuşturuluyor.

Dev borularla şehir merkezinin güneyinde ve kuzeyinde devam eden çalışmalar hızla devam ediyor. Isparta Belediyesi kışın inşaat çalışmaları yapılamaz düşüncesini de alt üst ederek kışın en ağır şartlarında bile alt yapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bilindiği üzere yağmur suyu ana kanallarının biri vatan mahallesinden biri de fatih mahallesinden olmak üzere çalışmalarına başlamıştı. Bayındırlık fiyatlarına göre ihale edilmiş olsa idi 4 kat fazla para ödenecek olan alt yapı çalışmalarını belediye kendi personeli ile müteahhit firmadan daha yüksek kalite ve ölçüde olmak üzere üç katı düşük fiyatla tamamlıyor.

Ayrıca zamandan da büyük bir kazanç sağlayan belediye müteahhit firmaların 2-3 yılda tamamlayabileceği çalışmaları üç ay içerisinde de tamamlamayı hedefliyor.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da personelin yaptığı bu alt yapı çalışmalarını zaman zaman takip ederek yetkililerden çalışmalar hakkında da bilgi alıyor. Hafta sonu da aralıksız sürdürülen bu çalışmaları vatandaşlarda memnuniyetle takip ediyor.
Günaydın altyapı çalışmaları incelemesi esnasında basına da kısa bir açıklamada bulundu. Günaydın, şehrin artık modern şehir olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediğini ve kentin her cadde ve sokağında artık yağmursuyu problemi kalmayacağını belirtti.

Günaydın, “vatan mahallemizdeki alt yapı çalışmalarımızı tamamladık. Bir ay içerisinde 800 metre yağmur suyu ana hat kanalı döşemesini tamamladık. Kısa süre içerisinde bu mahallemizdeki alt yapı çalışmalarımızı tamamlayacağız. Buradaki ekiplerimiz fatih mahallesinde başlatmış olduğumuz asri mezarlıktan çünür mahallesine kadar sürecek olan alt yapı çalışmalarına başlayacak.

Biliyorsunuz burada da bir ekibimiz hızla devam ediyor. Bu ekibimizi de oraya sevk ederek 3 ayda bitirileceğini hedeflediğimiz yağmur suyu kanal projemizi 1.5 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Bildiğiniz gibi fatih mahallemizde 105 cm çapında 3.5 ton ağırlığında yağmur suyu borularının döşemesini yapıyoruz. Bu yağmur suyu kanallarının döşenmesi içinde oldukça derin kazılar yapmak zorundayız. Yaklaşık 5 metre derinlikten bu kanallarımızın döşemesini gerçekleştiriyoruz.

Kışın yapılamaz denilen bu çalışmaların artık şehrimizde kışın da yapılabileceğini gösterdik. Yağmur suyu kanal çalışmalarımızın akebinde yine bu cadde ve sokaklarımıza kalıcı ve dayanıklı asfalt kaplamamızı yapacağız. Bundan sonra da mahallelerimizde bulunan bypas tabir edeceğimiz sokaklardaki sorunları da çözmek için çalışmalarımızı başlatacağız” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.