Yağmur Suyu’nda Zor Viraj

Isparta Belediyesi tarafından Isparta’nın dört bir tarafında başlatılan yağmur suyu kanal döşeme işlemi hızla devam ediyor.

Yayınlanma:
Yağmur  Suyu’nda Zor Viraj

Bir tarafta ayazmana, vatan mahallesinde devam ederken, bir tarafta da Fatih Mahallesinden başlayan ve yedişehitler mahallesi ile devam eden yağmur suyu ana borularının en zor kısmına gelindi.

107 cadde ile 111. Caddenin kesiştiği yani asri mezarlık kavşağında 400 metrelik zor bir alan kaldı. Bu güne kadar yapılan kazılar 4 metre derinlikte iken burada yapılacak kazı çalışması zaman zaman 10 metreyi bulacak yani üç kat yüksekliğinde bir bina kadar kanal kazıma çalışmaları başlanacak.

Yapılacak olan bu yağmur suyu kanalı ile Işıkkent, Batıkent ve binbirevler mahallesindeki yağmur suları şehir merkezine inmeden kanala inmiş olacak. Tabiri yerinde ise yapılacak bu çalışma ile şehrin tamamı yağmur suyundan kurtarılmış olacak. Bilindiği üzere yağmur yağdığında yüksekte olan mahallelerde biriken sular önce Gülistan Mahallesini, 111. Bağlar Mahallesini, Hastane caddesini, Kaymakkapı meydanını buradan da İstiklal Mahallesine geçek İstasyon caddesini devamında ise Davraz ve Karaağaç mahallesinde bulunan evler ile caddeleri su basıyor hayatı olumsuz yönde etkiliyordu. Asri mezarlık kavşağında yapılacak olan bu 400 metrelik yağmur suyu kanal yapımı Isparta’ya büyük bir nefes aldıracak.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, asri mezarlık kavşağına kadar gelen yağmur suyu kanal çalışmalarını yerinde inceledi. İnceleme sırasında teknik heyetten yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Teknik heyet zor bir viraja girdiklerini ancak buradaki yağmur suyu kanalının mutlaka yapılması gerektiğini ifade etti.

Belediye Başkanı Günaydın’da yapılması doğrultusunda karar vererek, ciddi bir çalışma olacağını ancak emniyet tedbirlerinin en üst seviyeye çıkarılmasını istedi. Yapılacak kazı çalışmasının çok derin olması toprak kayma riskinin yüksek olduğuna dikkat çekerek teknik heyetin bu doğrultuda çalışmasını istedi.

Günaydın yaptığı açıklamasında, “Isparta’mızın önemli bir bypas’ının yapılacağı alandayız. Fatih mahallesinden başlatmış olduğumuz yağmur suyu çalışmasının son noktasına geldik. Burada yapacağımız çalışma şehrimizin tamamını ilgilendirmektedir. Ancak burada yapacağımız kazı çalışması 10 metre derinliğe kadar inmektedir.

Bu 10 metrelik derinlik asri Mezarlığımızın giriş kapısına kadar devam etmektedir. Bu bağlantıyı sağladığımızda ise 111. Cadde, 112. Cadde ile birlikte kaymakkapı meydanını basan sel sularını da tamamen kaldırmış olacağız. Burada yapacağımız çalışma ile bir taşla iki kuş birden vurmuş olacağımız. Buradaki yağmur suyu kanal çalışmasını tamamladığımız zaman Ispartamız büyük bir rahatlığa kavuşmuş olacak.

Yalnız bu yaptığımız çalışma çok derin olduğu için güvenlik tedbirlerini de en üst düzeye çıkaracağız. Ayrıca vatandaşlarımızın bu kanal çalışmasından en az rahatsızlık duyması için de yapım süresini 10 gibi kısa bir sürede yapmamız gerekmektedir. Bu süre içerisinde de vatandaşımızdan sağduyu bekliyoruz. Bu çalışma ile Ispartamızın en büyük sorununu da çözmüş olacağız” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.