Yakaören Kuyusunu Cumhurbaşkanı'na Söyledi

MHP Milletvekili Korkmaz, Isparta'nın Yakaören Köyü'nde sıcak su bulmak amacıyla açılan ancak gaz çıkan kuyu ile ilgili sorunları İran gezisinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e aktardığını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Şubat 2011 14:28
Yakaören Kuyusunu Cumhurbaşkanı'na Söyledi

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Isparta'nın Yakaören Köyü'nde sıcak su bulmak amacıyla açılan ancak gaz çıkan kuyu ile ilgili sorunları İran gezisinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e aktardığını söyledi.

Korkmaz, yaptığı açıklamada, İran gezisi kapsamında Cumhurbaşkanı Gül ile baş başa görüşme imkanı bulduğunu ve bu sırada Isparta'yı tehdit eden Yakaören'deki gaz kuyusu sorununu anlattığını belirtti.

Ispartalıların kuyudan sızan zehirli gaz nedeniyle kaygılı olduklarını bildirdiğini belirten Korkmaz, Cumhurbaşkanı Gül'ün de sorunun çözümü için gerekli girişimlerde bulunacağına dair söz verdiğini dile getirdi.

AK Parti Isparta Milletvekillerinin hala konunun ciddiyetini anlayamadıklarını belirten Korkmaz, ''Milletvekilleri Yakaören'deki zehir yayan kuyu hakkında basına demeç vermeyi bırakıp, çözüm üretmeliydiler ancak onlar çözümden yana olmak yerine söz düellosuna girmeyi yeğlediler'' dedi.

Isparta Belediyesi ve Valiliğin bu konunun çözümü için önemli gayretler sarf ettiğini, ancak Isparta'nın mevcut kaynaklarının bu sorunun çözümü için yetersiz kaldığını savunan Korkmaz, biran önce etkin çözüm yollarının üretilmesi gerektiğini kaydetti. AK Parti Isparta Milletvekilleri ile eski Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın halkla dalga geçer gibi açıklamalarda bulunduklarını ileri süren Korkmaz, sözlerine şöyle devam etti:

''AKP'li eski Belediye Başkanı Hasan Balaman kuyunun başına tavuk bağlayarak kuyudan çıkan gazın zehirli olmadığını test etmiş. İşte AKP'nin sorunlara ve Isparta'ya yaklaşımı budur. Isparta ve Yakaören'deki hemşehrilerimle dalga geçer gibi bu demeci vermesini hangi siyasi nezaket ve duyarlılık açıklayabilir bilmiyorum. Hemşehrilerime çirkin benzetmeler ve karşılaştırmalar yakıştıran bu nezaketsiz insana, konunun uzmanlarının yazdığı raporları okumasını tavsiye ederim. Hiç kimse Isparta halkını saf, hor ve hakir görme densizliğine düşmesin.''

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.