Yakarören ve Gelincik Köyü Bilgilendirildi

İpek, Yakaören Köyü'nde yapılan toplantıya 36, Gelincik Köyü'nde yapılan toplantıya da 21 üreticinin katıldığını belirtti.

Yayınlanma:
Yakarören ve Gelincik Köyü Bilgilendirildi

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sıddık İpek: "İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü tarafından merkeze bağlı Gelincik ve Yakaören Köyleri'nde  "Kooperatifçilik ve Kooperatifler Aracılığı ile Uygulanan Projeler" konulu bilgilendirme toplantıları yapılmıştır" dedi.

İpek, Yakaören Köyü'nde yapılan toplantıya 36,  Gelincik Köyü'nde yapılan toplantıya da 21 üreticinin katıldığını belirtti.

Köy Muhtarlıkları ile birlikte, söz konusu köylerde faaliyette bulunan Tarımsal Kalkınma ve Sulama Kooperatiflerinin talebi doğrultusunda gerçekleştirilen toplantılarda yapılan sunumların ardından, üreticiler tarafından sorulan sorular cevaplandı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İpek "Toplantıda, kooperatiflerin önemi anlatılmış, Bakanlığımız aracılığı ile verilen büyükbaş, küçükbaş, sera, soğuk hava deposu projelerinden yararlanmak için ön şartın kooperatif aracılığı ile başvuru olduğu vurgulanmış, başvuru halinde yardımcı olunabileceği izah edilmiştir. Tarımda modern tarım tekniklerinin uygulanması, makinalaşmanın yaygınlaştırılması verim ve üretim artışının sağlanması amacı ile Bakanlığımız Kırsal Kalkınma Yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında 2007 yılından beri tarımda kullanılan 33 çeşit makine grubuna % 50 hibe desteği vermektedir. Bu kapsamda 2008 yılında 123, 2009 yılında 356, 2010 yılında 254, ve 2011 yılında da 704 olmak üzere toplam bin 437 adet makine’ ya 5.836.651 TL. hibe desteği verilmiştir. Bu makinelerin içinde en çok, pülverizatör, bahçe el traktörü, mibzer, balya makinesi, silaj makinesi, süt sağım tesisi gibi alet makinelere müracaat olmuştur" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.