Yalçın: Değişiklik Pedagojik Değil İdeolojiktir

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, AKP’nin her bakan değişikliğinde eğitim sistemine yönelik değişiklik yapmaya çalıştığına dikkat çekti ve “Bu değişim pedagojik değil, ideolojiktir” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mart 2012 10:49
Yalçın: Değişiklik Pedagojik Değil İdeolojiktir

4+4+4 Eğitim Sistemi, tartışmalarla gündeme geldi. İktidar ve muhalefeti karşı karşıya getiren yeni sistemle ilgili başkentte yapılan toplantılardan biri de MHP genel merkezindeydi.

Bu toplantıya katılan MHP İl Başkanı İsa Yalçın, AKP’nin her bakan değişikliğinde eğitim sistemine yönelik değişiklik yapmaya çalıştığına dikkat çekti ve “Bu değişim pedagojik değil, ideolojiktir” dedi.

Yalçın, asıl konunun İmam Hatip okulları olduğunu iddia etti.

Yalçın, şunları söyledi: “AKP hükümetlerinde 58,59,60 ve 61.hükümetlerde her gelen bakanın milli eğitimle alakalı bir takım yeniliği oldu. Bu bir öncesini inkar eden zihniyette oldu. Keşke milli eğitimde bu değişiklikler pedagojik olsa. Gerçekten Türk milli eğitimine destek verecek şekilde olsaydı ama bizim buradaki üzüntümüz ve sıkıntımız şudur. Bu konuda tamamen ideolojik bir yaklaşık sergileniyor. Diyoruz işte, kamuoyunda tartışılıyor, imam hatiplerin orta kısmı açılabilir mi bu sistemle. Veya hükümet bunu mu istiyor.

Bunu dolandırmanın bir anlamı yok, versinler önergelerini veya MHP bu işe hazır şu anda. İmam hatiplerin orta kısmının açılması konusunda çok net bir şekilde, başörtü konusunda olduğu gibi AKP’nin markası bir takım istismarlar var Türkiye’de. Bunlardan biri başörtüsü idi, MHP çok açık tavrını koydu, şimdi imam hatip diyorlar. Yine açıkça tavrımızı koyuyoruz. İmam hatiplerin orta kısmının açılması ile ilgili net bir şekilde diyoruz ki; sonuna kadar arkasındayız. Bu işin önergesini de biz veririz ya da teklif meclise hükümet tarafından gelirse de sonuna kadar arkasındayız. Ama bunların dışında nedir konu, açıklamıyorlar”dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.