Yalçın; “Osman Zabun’un Haddine Değil”

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, halkın Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yerel seçimlerden farklı tuttuğunu belirterek, “Bardağın boş tarafına bakmaktansa dolu tarafına bakmak lazım. Ancak Türkiye’yi hiçte iyi günler beklemiyor” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ağustos 2014 11:07
Yalçın; “Osman Zabun’un Haddine Değil”

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, halkın Cumhurbaşkanlığı seçimi için ilk kez gittiği sandık sonuçlarını değerlendirdi. İlk olarak MHP üzerindeki eleştirilere yanıt veren Yalçın, MHP’nin bir rüzgârla kurulmadığını ve bir rüzgârla da yıkılmayacağını vurguladı. Bundan sonra 2015 genel seçimlerine hazırlanacaklarını belirten Yalçın, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasından sonra Türkiye’yi kötü günlerin beklediğini ileri sürdü. Yalçın, sandığa gitmeyen kesime de önemli bir mesaj verdi.

BU SEÇİMDE ALGI HAKİM GELDİ

İsa Yalçın, seçim değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: “Seçim sonuçlarına bakıldığı zaman değerli hemşerilerimizin bu seçimi yerel seçimlerden farklı tuttuğunu görüyoruz. Seçimlerde reel gerçeklerle yaratılan sanal algılar karşılaştırıldığı zaman maalesef algı hâkim geliyor. Başbakan aday olduğu günden itibaren görevini bırakıp eşi şartlarda madem demokrasiye inanıyorsa en önemli görevi buydu. Bunu yapmadı. Çünkü tek düşündüğü sonuç alabilmek. Sonuç almada kendinden başka kimseyi tanımayan bir algıyla Türkiye’yi yönetiyor.

BUGÜNE KADAR HİÇ YANILMADIK

MHP olarak siyaset yapmadan Türkiye’nin Cumhurbaşkanına karşı partimizin politikaların düşünmeden bir ortak aday çalışması başlatıldı. Bu çalışmada CHP’nin teklif ettiği İhsanoğlu konusunda elimizden geleni yaptık. Seçim sonucunda en dikkat çekici konu; Katılımın beklenenden daha düşük olması. Bunun da etkisi düşüldüğü zaman MHP demokrasiye olan inancından ödün vermeden çalışmalarını yapmıştır. Sonuçta Erdoğan kesin olmayan sonuçlara göre 12. Cumhurbaşkanı olmuştur. MHP olarak böyle bir kişinin Cumhurbaşkanı olmaması gerektiğini söyledik. Milletin kararına saygılı olmak durumundayız ama mücadelemizde hiçbir değişiklik yapmadan devam edeceğiz. Tabelalara bakarak politikalarımızı değiştirecek parti değiliz. Bugüne kadar hiç yanılmadık.

İNŞALLAH BUNDAN SONRA BİZİ KÖTÜ GÜNLER OLMAZ

Bundan sonraki seçimler genel seçimler. Ona en iyi şekilde hazırlanacağız. Mutlaka ve mutlaka olması gereken iktidarın millet egemenliğine dayanan MHP iktidarının gelmesi için çalışacağız. Süreci belli mesafeden takip ediyoruz. Türkiye’de inşallah bundan sonra bizim düşündüğümüz gibi kötü günler olmaz ama bizim fikrimiz Türkiye’yi bundan sonra iyi günler beklemiyor.

ZAFERİN DE HEZİMETİN DE SÜRESİ 3 GÜN DERLER

Bardağın boş tarafına bakmaktansa dolu tarafına bakmak lazım. Çoğu insanın emeği geçmiştir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sandığa gidilmemiştir tartışması yerine bu ülkenin geleceğini düşünüyorum tercihim bu diyen herkese teşekkür ediyorum. Ama zaman içinde sıkıntılar yaşandıysa korkunç bir hatadır, eksikliktir. Bu eksikliğin nedeni gafletten kaynaklanmıyorsa derhal gerekenin yapılması gerekir. Ama şu an erken. Zaferin de hezimetin de süresi 3 gün derler. Erken açıklama yapmak yerine zaman içinde değerlendireceğiz. İhsanoğlu’na hangi partiden ne kadar katılım olduğunu söyleyebilmek mümkün değil. Türkiye’de yoğun propaganda, baskı, basının baskın şekilde kullanımı sonuçları yüzde 100 etkiliyor. Bu sonuçta kimin başarılı kimin başarısız olduğundan çok tecrübeleri de işin içine katarak çalışmak gerektiğini düşünüyorum.

SANDIĞA GİTMEYENLER SONUCA BAKIP YAPTIKLARININ DOĞRU OLUP OLMADIĞINI GÖZDEN GEÇİRMELİ

Bugün tercihini Erdoğan’dan kullanmış vatandaşlarımız da bu ülkenin evlatları. Bugün göremedikleri eksiklikler için bir çalışma yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu yarış hiçbir zaman eşit şartlarda başlamadı. Seçim denilince sahaya çıkıldığı zaman her türlü gücü arkasına alıp bunu fütursuzca arkasına alan AKP karşısında mücadele etmek zordur. Ama İhsanoğlu’na teşekkür ediyorum. Buna rağmen kısa sürede mücadeleye dahil oldu. Sandığa gitmeyenler için de seçim sonucu gözden geçirip sağlıklı şekilde düşünüp yaptıklarının doğru olup olmadığını düşünmelerini tavsiye ediyoruz.

SEÇİMİN ANALİZİNİ ÖYLE BİR YAPARIZ Kİ OSMAN ZABUN DA BUNDAN NASİBİNİ ALIR

Öte yandan Osman Zabun çıkmış muhalefete tavsiyelerde bulunmuş. Osman Zabun’un haddine değil. Osman Zabun çıkıp da ‘Biz bunda başarılıyız’ diyorsa, eğer işi yerelde bu noktaya dökerlerse onları tek tek konuşuruz. Biz Türkiye’de gerginlik olsun istemiyoruz. Seçim bitmiştir. Yoksa seçimin analizini öyle bir yaparız ki Osman Zabun da bundan nasibini istediği kadar alır. Biz seçimi kazanmış bir siyasi partiyi ilk günden eleştirmek istemiyoruz. Belki kendilerini yeniden gözden geçirecekler ve bizim de alkışlayacağımız bir yönetim sergileyecekler. Ben buna saygı gösterip böyle konuşuyorsam Osman Zabun da dikkatli konuşacak. Dikkatli konuşmazlarsa da Osman Zabun’a ne olduğunu söyleriz. Gelsin acaba Isparta7nın neresini tanıyor Isparta’nın hangi meselesine hakim sokağa çıkıp bakalım. Ben kendi partim için söylüyorum bir seçim bitmiştir bir kişi Cumhurbaşkanı olarak seçilmiştir bugünden Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmadan nasıl oldu diye eleştiri getirmek doğru olmaz. Seçimi kazanmış kendi genel Başkanı 77 milyonun cumhurbaşkanıyım derken tutup da böyle açıklamalar yapmasının doğru olmadığın söylüyorum.

PRENSİPLERİMİZDEN TAVİZ VERMEDEN DEVAM EDECEĞİZ

Son 10 seçimi göz önüne aldığınız zaman her seçimin kendine göre bir havasının olduğunu görüyorsunuz zaten. Bir seçim ne diğerinin belirleyicisi olabiliyor ne de yol göstericisi olabiliyor. Seçimin atmosferi o andaki iklimi çok farlı olabiliyor. Bütün birikimleri toplayıp daha dikkatli bir şekilde çalışma yapmanın gelecekle ilgili tahmin yapmaktan doğru olduğunu düşünüyorum. Biz kesinlikle şu seçimde şöyle olur böyle olur değil prensiplerimizden taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Sebebi de şudur; Türkiye dünyanın en zorlu coğrafyasında bulunuyor. Tarihimizi ayaklar altına alamayız.

KAYBEDEN BU ÜLKE OLUR

MHP bir rüzgârla kurulmamıştır, bir rüzgârla da yıkılmayacaktır. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin yaptıklarını anlamak kolay değil. Herkesin aynaya bakı geçmişini gözden geçirmeli. Seçilen Cumhurbaşkanı görevini yapar mahkemeler de kendini aklarsa diyecek hiçbir şeyimiz yok. Ama oturduğu koltukta şimdiden sanki Cumhurbaşkanı değil de parti Genel Başkanı, Başbakan seçilmiş gibi havalar devam ederse kaybeden bu ülke olur.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum