Yalçın'dan Zabun'a: Madem Hükümetin Başarısıydı...

Yalçın'dan Zabun'a: Madem Hükümetin Başarısıydı...

Yayınlanma:
Yalçın'dan Zabun'a: Madem Hükümetin Başarısıydı...

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’un ‘Birincilik tamamıyla kamu yatırımlarıyla ilgilidir’ şeklinde ki açıklamasına “Sakat bir bakış açısıdır. Hükümetle beraber olan bir sürü il var. Antalya’yı neden birinci yapamıyorlar? Geçen dönem Burdur’u neden birinci yapamadılar, Afyon’u neden birinci yapamıyorlar? Madem bu hükümetin gücüyle oluyorsa neden bu illeri birinci yapamıyorlar?” diye cevap verdi.

Isparta’nın yaşanabilir iller arasında birinci çıkmasının ardından yerel yönetim ile iktidar partisi arasında yaşanan tartışma sürüyor. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Isparta’nın TÜİK verilerine göre birinci çıkmasının ardından başarının Isparta’nda tüm kurumların katkısı olduğunu söyleyerek yerel yönetimin çalışmalarının da yaşanabilir il olma konusunda katkıları olduğuna dikkat çekmişti. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın açıklamalarına Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun ise “Birincilik tamamıyla kamu yatırımlarıyla ilgilidir. Zaten özellikle bundan pay kapmaya çalışan insanlar dönüp de hangi kriterlerde birinci olmuşuz buna bakarlarsa daha makul ve mantıklı duruş ortaya koyarlar. Isparta’ya birinciliği getiren kriterlerin alt yapısına baktığınız zaman kamu yatırımlarını görürsünüz” diye cevap vermişti.

ZABUN ÇOK GERİDE KALIYOR
MHP kanadından Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun’a cevap MHP İl Başkanı İsa yalçın’dan geldi. MHP İl Başkanı İsa Yalçın, yerel yönetimin evrensel projeler ortaya koymak için çalıştığını söyleyerek “Osman Zabun şaka yapmış herhalde. Bir ilde şehrin gelişmişlik düzeyinde ve TÜİK verilerine bakıldığı zaman bu kriterler incelendiği zaman Isparta’daki farkı yaşayan herkes görüyor. Sayın Osman Zabun da görüyor ama bu konudaki rahatsızlığı belediyenin MHP’li olmasından kaynaklanıyor herhalde. Uzun yıllardır belediyenin aynı belediye başkanında olması Isparta için bir şanstır.

Belediye Başkanının bir şehirci mimar olması Isparta için bir şanstır. Belediye Başkanının Isparta sevdalı olması bir şanstır. İstanbul menşeili, kafasının arkasında bazı projeleri olan bir belediye başkanı değil, varlığını, bütün sermayesini, her şeyini memleketine yatıran, bu anlamda da yetenekleri ve bilgisi olan bir belediye başkanımız var. Bu yüzden Sayın Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın için daha önce ‘şehrin emir subayıdır’ demiştim. Şehrin emir subaylığına soyunmuş ve bu şehri her alanda en iyi şekilde temsil etmiş olan bir belediye başkanının bu başarıyı yakalaması normaldir. Osman Zabun çok geride kalıyor” dedi.

SAKAT BİR BAKIŞ AÇISIDIR
MHP İl Başkanı İsa Yalçın açıklamasında “Belediye Başkanımız ulusal ligde değil evrensel ligde projeler yapacağım diyor. Bu bir hedeftir, hedefi olmayanın başarısı olmaz. Belki onlara hayal gibi geliyor ama ulusal anlamda başarıyı yakalamış bir şehrin bundan sonra evrensel başarıyı yakalama noktasında hedef koyması doğrudur. Bunu başaracağına inanıyorum. Belediyeler halka en yakın kurumlardır. Bu şekilde doğumla ölüm arasındaki sosyal hizmetler zincirini belediyeler sağlar.

Bir şehrin yaşam kalitesinin yükseltilmesi insanların yaşam kalitesinin yükseltilmesiyle aynıdır. Bu hizmetler yapılırken belediyeler, bazen özel sektörle, bazen kamu, bazen de devletle birlikte kendi imkanlarıyla birlikte şehirde ciddi organizasyon yaparak geçmişten gelen projeleri yöneten birimlerdir. Belediyelerin görevi şehri teknolojik altyapıyla donatmak, şehrin gelecekle ilgili sorunlarına şimdiden proje üretmek ve önemlisi o şehrin yaşanabilir şehirler arasında olması için projeler yapmaktır. Bu şekilde kamu ve özel sektörün gücünü kendi gücüyle birleştirerek iyi bir organizasyonla bu hale getiren belediyede, belediyenin emeği azdır, çoktur gibi bir yaklaşım siyasi bir bakış açısıdır. Sakat bir bakış açısıdır” ifadelerine yer verdi.

HERKES İŞİNİ YAPSIN
Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun’un ‘Birincilik tamamıyla kamu yatırımlarıyla ilgilidir’ şeklinde ki açıklamasına da cevap veren MHP İl Başkanı İsa Yalçın “Hükümetle beraber olan bir sürü il var. Antalya’yı neden birinci yapamıyorlar? Geçen dönem Burdur’u neden birinci yapamadılar, Afyon’u neden birinci yapamıyorlar? Madem bu hükümetin gücüyle oluyorsa neden bu illeri birinci yapamıyorlar? Bu uzun yılların birikimidir. Uzun yılların birikimi ve emeğine saygı duymaları gerekir.

Belediye Başkanımızın dediği gibi sağlıkta Isparta’yı önemli bir yere getiren doktorlarımız, hemşirelerimiz, yöneticilerimiz, sağlık personelimiz, okuldaki hizmetliden okul müdürüne kadar olanların emekleri asla bir kenara bırakılamaz. Onlara teşekkür ediyoruz. Ama bunların hepsini bir araya getirip, onlara altyapı hazırlayan belediyenin de bu işte sanki bir emeği yokmuş gibi davranılmasının sadece bilgisizlikten kaynaklandığını düşünmüyorum, art niyetli bir davranıştır. Isparta’nın umutla beklediği yatırımların peşine düşsünler. Herkes işini yapsın” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum