Yalvaç 5 Yıldır Bekliyor

Yalvaç 5 Yıldır Bekliyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ağustos 2015 13:18
Yalvaç 5 Yıldır Bekliyor

Trafik kurallarını ihlal, hırsızlık başta olmak üzere çok sayıda suçun önlenmesinde caydırıcı rolü bulunan MOBESE konusunda Yalvaç sınıfta kaldı.

Yalvaç ilçesi birçok ilçeden daha geride kaldı. Yerleşim alanlarında suç ve suçlularla mücadelede etkin rolü bulunduğu için çoğu yerde yıllardır kullanılan Mobese kamera uygulaması ilçeye 5 yıldır ha geldi ha gelecek diye bekleniyor.

Çoğu kasabalarda bile belediyeler tarafından kurulan kamera sistemleri var iken Yalvaç’ta özel işyerleri ve Belediyenin geçtiğimiz yıllarda Çınaraltı ve Belediye binasına koyduğu 3-4 kameradan başka kentte kamera bulunmaması özellikle hırsızların işini kolaylaştırıyor.

ANIT KAVŞAĞINDA ÖLEN OLMAYACAKTI
İlçe halkı Mobeseler sayesinde kentlerde sürücülerin trafik kurallarına azami ölçüde dikkat ettiklerini, kırmızı ışık ihlali yapmadıklarını dile getirerek, ‘Mobese her yönü ile kötü niyetli insanların suç işlemesini engelleyecek bir caydırıcı unsurdur. Örneğin ilçe girişinde bulunan Anıt kavşağında mobese olsaydı ve kırmızı ışık ihlali yapan sürücülere ceza yazılsaydı burada ölen insanlar şu anda yaşıyor olabilirdi. Daha fazla geç kalınmadan bu eksikliğin giderilmesini istiyoruz. Esnaflar olarak daha önce de dediğimiz gibi bizlerde gerekli yardımı yapalım yeter ki başka canlar yanmasın, başka ocaklar sönmesin’ diye konuştular.

ÖRNEĞİ YENİ YAŞANDI
Güvenlik kameralarının bile büyük önem taşıdığına yer veren vatandaşlar, geçtiğimiz haftalarda 4 işyerine giren ve küçük çaplı hırsızlıklar yapan Fare lakaplı bir hırsızın Cafe Cadde isimli işyerinde bulunan kameralara yakalandığını ve bu sayede tespit edildiğini dikkat çekerek Mobese sisteminin daha da caydırıcı olacağını ifade ettiler.

SÖZ VERİLDİĞİNDE KURT MİLLETVEKİLİYDİ
Yalvaç’a Mobese sistemi kurulacağı yönünde ilk söylentinin çıktığında Haydar Kemal Kurt’un milletvekili olduğunu ve takvimlerin de 2010 yılını gösterdiğine işaret eden Yalvaç halkı ‘Aradan koskoca 5 yıl geçmiş. Bu o kadar mı zor? Yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bizim ilçemizin neyi eksik’ diye sitem ettiler.

Nurettin Arkan / Yalvaç

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum