Yalvaç Aile Sağlık Merkezinde Tehdit İddiası

Yalvaç'ta Aile Sağlık Merkezinde hizmetli olarak çalışan kadın, kendisine sigorta yapılmasını istediği için işten atıldığını ve şikayetçi olmaması için görevli hekimler tarafından tehdit edildiğini ileri sürdü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ocak 2011 18:25
Yalvaç Aile Sağlık Merkezinde Tehdit İddiası

Yalvaç'ta Aile Sağlık Merkezinde hizmetli olarak çalışan kadın, kendisine sigorta yapılmasını istediği için işten atıldığını ve şikayetçi olmaması için görevli hekimler tarafından tehdit edildiğini ileri sürdü.

Ayşe Saldıran, yaptığı açıklamada, 12 Mart 2007'de Yalvaç'taki 1 Nolu Aile Sağlık Merkezinde temizlik elemanı olarak işe başladığını ve işe başlarken kendisine 2-3 ay içinde sigortasının yapılacağı yönünde söz verildiğini öne sürdü. Sigorta yapılmayınca doktorlar R.S.A, S.D, S.A, B.A. ve Z.Ö.Ö. ile görüşerek sigortasının yapılmasını istediğini aktaran Saldıran, ''Benden evrak isteyip, sonra da 'Sigorta ve asgari ücret çok maliyetli oluyor' diye sigorta yaptırmadılar. 3 yıl boyunca sigortasız çalıştırdılar'' dedi.

Israrlı tutumu üzerine 7 Ocak 2011 tarihinde işine son verildiğini belirten Saldıran, doktorların iş çıkışında kendisine boş kağıt imzalatmak istediklerini, imzalamayınca tehdit edildiğini ileri sürdü.

Saldıran, ''Sorumlu Hekim Dr. R.S.A, bana boş kağıt imzalatmaya çalıştı, imzalamayınca da, 'Şikayet ettiğin takdirde hiç bir yerde çalışmana izin vermeyiz. Bizim ismimizi duyan seni işe almaz, işsiz kalırsın. Hakimin savcının dilinden anlarız, sen bir şey yapamazsın' diye beni tehdit ettiler'' diye konuştu.

3 yıldır kaçak çalıştırıldığını ve hiçbir görevlinin kurumda denetim yapmadığını öne süren Saldıran, bunun üzerine Maliye ve SGK İl Müdürlüğüne şikayet dilekçesi verdiğini, Asliye Hukuk Mahkemesine de dava açtığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından da davacı olduğunu belirten Saldıran, açtığı davayla 12 Mart 2007-7 Ocak 2011 yılları arasındaki hizmet tespitini istediğini, ihbar tazminatı, kıdem tazminatı, asgari ücret farkı ve son ay ücret alacağı fazla mesai ücreti, yıllık izin ücreti alacaklarından her kalem için biner lira olmak üzere, 5 bin lira talepte bulunduğunu kaydetti.

Ayşe Saldıran, ilçede doktorlarla ilişkilerinin bozulmasından çekinen avukatların davayı kabul etmediğini de iddia ederek, zorunlu olarak davayı kendisinin takip edeceğini sözlerine ekledi.

Yalvaç 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi R.S.A. ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamu görevlisi olduğunu ve iddialarla ilgili yorum yapamayacağını belirtti.

Üç aydır sorumlu hekim olduğunu anlatan R.S.A, ''Ortada böyle bir iddia varsa bu ülkede hukuk var, gider hakkını arar. Eğer biz kabahatliysek zaten cezamızı görürüz'' dedi.

İl Sağlık Müdürü Süleyman Önal da olayın henüz kendisine intikal etmediğini söyledi. Konuyu araştıracağını ve böyle bir durum varsa sorumlular hakkında soruşturma açılacağını ifade eden Önal, şunları kaydetti:

''Aile Sağlık Merkezleri hizmete başladığı günden bu yana buralarda görevlendirilecek olan yardımcı hizmetlilerin sigortasız çalıştırılmamaları yönünde Bakanlığın genelgesi var. Aynı genelge, hatırlatmak amacıyla 7 Ocak tarihinde yeniden yayımlandı. Mağdur olan kadın şikayetlerini yapmışsa geriye dönük işlemi yapılır ve hakkı olan ne ise ödenir. Sigortasız işçi çalıştırmak yasal değil. Böyle bir durum yaşanmışsa hoş değil.''

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum