Yalvaç Belediyesinde İmar Tartışması

Yalvaç Belediyesi Nisan ayı meclisi ikinci toplantısı gecikmeli yapıldı. Mecliste Yalvaç 1/binlik ve 1/5 bin ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planları ele alındı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mayıs 2011 14:18
Yalvaç Belediyesinde İmar Tartışması

Yalvaç Belediyesi Nisan ayı meclisi ikinci toplantısı gecikmeli yapıldı. Mecliste Yalvaç 1/binlik ve 1/5 bin ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planları ele alındı.

İmar planlarının askıya çıkarılması konusunda meclis üyeleri arasında tartışmalar yaşandı.

Yalvaç Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı MHP'li Osman Köse sözlü önerge vererek İmar Planı'nda C-18 paftasının değerlendirme dışı tutularak oylama yapılmasını istedi. Bunun üzerine Belediye Başkanı Bayram, İmar Revize planının bir bütün olduğunu ve pafta pafta oylama yapılmasının uygun olmayacağını bildirdi. Köse'nin talebinin kabul edilmemesi üzerine tartışma büyüdü.

Başkan Tekin Bayram, oylamaya sunulan planın revize imar planı olduğunu ve şu anda hiçbir vatandaşa imar ruhsatı vermenin mümkün olmadığını söyledi. Bayram, şunları kaydetti:

"Bu planı yapan İller Bankası ve imar komisyonu raporunda belirlenen maddi hatalardan 3'ünü geri iade etmiştir. Yapmamız gereken iş bu planı onayıp askıya çıkarmak. 1 ay askı süresinde plana itirazı olanlar Belediye Başkanlığı'na itiraz eder, dilekçelerini verir. Bende bunu meclise getiririm. O zaman istediğiniz oyu kullanırsınız. 1 madde için hayır oyu verirseniz tüm Yalvaç'ın önünü tıkarsınız. Bende 'hayır' oyu verenleri basın yoluyla teşhir ederim. Hukuksuz bir şeyi oylarsanız meclis bile düşer. "

Meclis toplantısında rahatsızlanan Ender Erhan Erol, yapılacak oylamada vereceği oyun 'ret' olduğunu belirterek salondan ayrıldı. Bu arada tartışmaların uzamaması için Başkan Bayram, oylamaya geçti.

Oylamada, Başkan Tekin Bayram ve 2 CHP'li üye ile 3 DP'li kabul oyu verdi. Bir DP'li meclis üyesi Mevlüt Aşık çekimser kalırken, 2 MHP, 1 DP ve 3 AK Partili ret oyu verdi. Başkan Bayram, 'hayır' oylarını 6 olduğunu belirtince, üyeler salondan rahatsızlanarak çıkan Ender Erhan Erol'un da 'ret' oyu verdiğini hatırlattı.

Busun üzerine Başkan Bayram, "Toplantıda olmayan üyenin oyu sayılmaz" diye itiraz etti. Evet ve ret oyları eşit olunca, başkan Bayram kendi inisiyatifini kullandı ve İmar planı meclisten geçmiş oldu.

Oylamadan sonra Belediye Başkanı Bayram, "Memleketin menfaati kıl payı kurtuldu. Ret kararı alınsaydı bir yıl boyunca Yalvaç'ta imar ruhsatı veremezdik" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.