Yalvaç Her An Susuz Kalabilir

Kurak bir kış mevsimi geçiren Yalvaç’ta su kaynağında gözle görülür bir azalma meydana geldiği haber verildi.

Yayınlanma:
Yalvaç Her An Susuz Kalabilir

Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, cazibeli olarak Yalvaç’a gelen su kaynağının debisinde azalma görüldüğünü ve bu gidişle çok yakın zamanda şehirde su sıkıntılarının baş göstereceğini duyurarak suyun tasarruflu kullanılmasını, gereksiz kullanımlar ve bahçe sulaması gibi işlerde kullanılmamasını istediklerini belirtti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu dışında kalan tüm bölgelerde yaşanan kuraklık nedeni ile su kaynaklarında büyük oranda düşüş yaşanması yetkilileri endişelendiriyor. Aynı tehlikenin Yalvaç’ın kapısını da çaldığı bildirildi. Açıklamayı bizzat Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü yaptı.

Başkan Tütüncü; “Oldukça kurak bir kış mevsimi geçirdik. Koca kışı 2 kez az miktarda yağan kar ile geçirirken yağan yağmurlarda yeterli olmadı. Nisan yağmurlarına bel bağladık ama ayın ortasına geldiğimiz halde halen yeterli yağış olmadı. Bir yanda tarımsal kuraklık diğer yanda içme suyu kaynaklarında görülen azalma tehlikenin büyük boyutta olduğunu gösteriyor. Allah’tan umut kesilmez ama bizim vatandaşlarımızdan isteğimiz hayati önem taşıyan su kaynaklarının tasarruflu kullanılmasıdır.

Bahar ayı ile birlikte vatandaşlarımız bahçelerine sebze ekmeye başladılar. Bu sebze bahçelerinin içme suyu kullanılarak sulanması halinde çok sürmez 1 ay sonra susuz kalabiliriz. Buradan tüm vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum lütfen suları tasarruflu kullanalım ve boş yere akıtmayalım, bahçe sulamasında kullanmayalım. Susuz bir hayat hepimize zindan olacağı için lütfen önlemimizi alalım.”

DAĞLARDA MAYIS AYINA KADAR KAR BULUNUYORDU
Dünyadaki küresel ısınma sonucu yaşanan iklimsel değişimler kış aylarının daha ılık ve yağışsız geçmesine neden oluyor. Bilim adamları sera gazının artması sonucu meydana gelen bu değişimlerin su kaynaklarının zamanla iyiden azalacığını ve dünyada su savaşlarının çıkacağı öngörüsünde bulunmaya devam ediyor. Daha önceki yıllarda kışın yağan karların Sultan Dağlarında Mayıs ayı ortalarına kadar kaldığını ve böylece yazın yağış olmasada eriyen karların su kaynaklarını beslediğini belirten yaşlı vatandaşlar bu yıl daha Nisan ayına girmeden dağlarda bir karış kar kalmamasının su kaynağını doğrudan etkilediği kanaatindeler.

Yalvaç Çınarlatı Gazetesi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum