Yalvaç Kabuk Değiştiriyor

Yalvaç Belediyesi tarafından açılması planlanan OPET istasyonunda LPG’den sonra akaryakıt lisansı da geldi. Başkan Tütüncü OPET’in en kısa zamanda hizmete gireceğini müjdeledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Aralık 2014 09:51
Yalvaç Kabuk Değiştiriyor

Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü OPET’in en kısa zamanda açılacağını müjdeledi.

Başkan Tütüncü, LPG Lisansından sonra akaryakıt lisansının da EPDK’dan çıktığını artık istasyonun açılması için hiç bir pürüzün kalmadığını haber verdi.

Yalvaç Belediyesi tarafından işletilecek akaryakıt ve LPG satış istasyonunun en kısa sürede halkın hizmetine açılacağını haber veren Başkan Halil Hilmi Tütüncü, ‘LPG satışı için lisans yaklaşık 3 hafta önce filan çıkmıştı. Akaryakıtın lisansının çıkmasını bekliyorduk. O da geçtiğimiz gün geldi ve OPET tarafından istenilen banka teminat mektubunu Cuma günü imzalayarak son işlemi de gerçekleştirmiş olduk. Böylelikle bir işlem kalmadı. Allah’ın izni ile kısa zamanda faaliyete geçirilmesi için düğmeye bastık. Memleketimize hayırlı olsun’ dedi.

HALKTAN TALEP VAR
Yalvaç halkının OPET istasyonunun açılması konusunda sabırsız olduğunu dile getiren Başkan Halil Hilmi Tütüncü, ‘Göreve geldiğimiz günden bu yana bu konuda baya bir uğraş verdik. İmar planında değişiklik yapılması gerekiyordu bunu meclisimizden geçirerek LPG istasyonunu da plana dahil ettik. Yapılan bu imar değişikliğinden sonra herşeye sıfırdan başlayıp işlemleri hızlı bir şekilde yürüttük ve bugün son badireyi de atlatmış olduk. Bunu bekleyen vatandaşlarımıza da buradan bu müjdeyi vermiş olalım’ şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?
Yalvaç Belediyesi 2013 yılında eski kantarın olduğu alanda petrol istasyonu açılması için karar almış ve tüm masrafları petrol şirketinden karşılanmak üzere ihale açmıştı. İhaleyi OPET firması kazanmış ve belediyenin 10 yıl süre ile kendi ürününü satması karşılığında istasyonun yapımına başlamıştı.

Yalvaç’ta faaliyet gösteren özel akaryakıt istasyonu işletmecisi ise söz konusu istasyonun kendi istasyonları ile aralarında EPDK tarafından belirlenen mesafenin olmadığı gerekçesi ile yapımın durdurulması için İdare Mahkemesine başvurmuştu.

Belediye yönetimi ise söz konusu şirkete ait istasyonun aynı güzergahta olmadığını belirterek istasyonun Senirkent yolu üzerindeki girişini imar planında olmadığı gerekçesi ile kapatmıştı. Halen şirketin hukuk mücadelesi sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum