Yalvaç MHP'de 2 Gitti 272 Geldi

Yalvaç MHP'de 2 Gitti 272 Geldi

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mayıs 2015 11:23
Yalvaç MHP'de 2 Gitti 272 Geldi

Seçimlere az bir süre kala siyasi partilerde önemli gelişmeler yaşanıyor. Isparta’nın Yalvaç ilçesinde 2014 yerel seçimlerinde partilerinden istifa ederek MHP’ye geçen ve kontenjandan meclis üyesi seçilen Nuh Murat Sarıoğlu ve Doğan Turan’ın istifa ederek AK Parti saflarına katılması üzerine MHP’den yanıt gecikmedi.

Yalvaç Pazarcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri toplu olarak karar alarak Milliyetçi Hareket Partisine üye oldular. MHP’li Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü’nün bildirdiğine göre MHP’ye üye olmak için başvuranların sayısının 272 olduğu söylendi.

BAZI DANGALAKLAR OLAYI YANLIŞ ANLAMIŞ
Beyzade Kafede Cumartesi akşamı saat 21.00’de düzenlenen istişare toplantısına İl Başkanı İsa Yalçın, Başkan Yardımcıları İsmail Özer Ceylan, Tevfik Erboğa, Ramazan Kabalak ve Yusuf Erdoğan ile Belediye başkanı Halil Hilmi Tütüncü, İlçe Başkanı Ali Osman Sönmez, meclis üyeleri ve yönetim kurulu katıldı.

MHP’ye üye olmak için kalabalık bir grup halinde toplantıya katılanlar meşaleler ile karşılandı. İlçe Başkanı Ali Osman Sönmez açılış konuşmasında partililere hoşgeldin dedi ve bu istişare toplantısında partilerine katılım sağlayan yeni üyelere hayırlı olması dileğinde bulundu.
Toplantıda söz alan Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, son günlerde yaşanan partiden istifalara değindiği konuşmasında sert ifadeler kullandı. İstifa gerekçelerinde ‘-20 bin kişi ile Yalvaç’ı yönetmeye talip olan Halil Hilmi tütüncü 11 meclis üyesi ile istişare etmekten uzak kibirli davranışlar sergilemektedir’ sözlerine yer veren Nuh Murat Sarıoğlu ve Doğan Turan’ı isim vermeden eleştirdi ve şunları söyledi:

“Bazı dangalaklar bizim bu sözlerimizi yanlış anlamışlar. Yirmi bin kişi ile Yalvaç’ı yöneteceğiz demek birilerinin dümenine girmek demek değildir. 20 bin kişiyle Yalvaç’ı yönetmek, sevgidir, saygıdır, hak ve adalettir, eşitliktir herşeydir. Ben bu arkadaşlara o kadar eşit davrandım ki ekibemdekiler bile bundan rahatsız oldular ve neden particilik yapmıyorsun adamlarımızı kayırmıyorsun diye bana kızsınlar. Kızsınlar hiç önemli değil. Ama gün geldiğinde gördüğünüz üzere Yalvaç’ta artık Yalvaç Partisi var.

İSTİFA ETMEDİLER İHANET ETTİLER İHRAÇ EDİLDİLER
15 gündür basında şişirme haberler yapılıyor. İstifa ettiler şu oldu bu oldu. Arkadaşlar partilerine ihnaet ettiler ve ihraç kararı alındı. Aday karşılamaya gittiler, mitinge gittikleri için ihraç edildiler. Haa deseler ki, biz zaten AK Partiliyiz partimize dönüyoruz o zaman amenna saddakna ama 14 aydır bizim ekibi ukalıkla,kibirle 11 kişiyle istişare etmekten aciz olduğumuzu söylüyorlarsa ben bunları hakkımı helal etmiyorum, sizinde etmenizi istemiyorum.”

RANT KAPISINI KAPATTIĞIM İÇİN GİTTİLER
Siyasetin iki şey için yapıldığına değinen Başkan Halil Hilmi Tütüncü ‘Siyaset bir hizmet için hak ve adalet için yapılır iki rant için yapılır. Elbette ben siyaseti rant için yapanlara bu kapıyı kapatırım. Bunlarda kapattığım için gittiler. 2 kişi gider 400 kişi gelir. Halkın oyları ile gelenler ayak oyunları ile giderlerse bunun hesabı elbette gün geldiğinde sandıkta sorulur’ şeklinde konuştu.

İL BAŞKANI “GÜN BİRLİK BERABERLİK GÜNÜDÜR”
Belediye Başkanının ardından konuşan İl Başkanı İsa Yalçın tüm partililere seslenerek ‘Gün birlik ve beraberlik günüdür. Partimizden gidenler eğer benim yüüzmden gittilerse ben hatamdan dolayı özür dilerim. Bir başka ülküdaşım nedeni ile ise ben onlar adına affetmenizi rica ediyorum. Geçmişi bir kenara bırakıp kucaklaşma, birlik olma günüdür’ dedi.

BAŞKANI RAHATSIZ EDİYORDU BEN HİSSEDİYORDUM
Nuh Murat Sarıoğlu konusuna da değinen İl Başkanı ‘Ben bu arkadaşımızla 3 kez görüştüm. Sıkıntılar olduğunu biliyorum. Her ne kadar bana bir şey hissettirilmemeye çalışılsa da belediye başkanını ciddi anlamda rahatsız ettiğini fark ediyordum. Sonra İlçe Başkanlığı tarafından ihraç istemi ile arkadaşın disipline sevk edildiği olayı tarafıma geldi. Olay basına yansıdığı için bekledim. Beni defalarca aramış en sonunda açtım telefonu ve benden helallik diledi. Kendisine helal olsun ne demek dedim. Siz 30 Mart’ta partinizi bırakıp MHP adayı Halil Hilmi Tütüncü’ye destek verdiniz. Ama 1 oy ama bin oy farketmez. Partiler seçimlerde ittifak eder sonra da ayrılırlar sizin olayda bu. Gittiğiniz yerde başarılar dilerim dedim. Aslında üyeliklerinin askıya alındığını ve ihraç kararı vereceğimi söyleyebilirdim. Ben bu siyasi nezaketi gösterdim. Bana dedi ki Başkanım ben böyle konuşacağınızı bilseydim istifa etmezdim. Bende kendisine sen istifa etmeseydin bende bunları anlatmazdım. Çünkü yoruyordu arkadaşlar. Belediye başkanımızı rahatsız ediyordu ben bunu hissediyordum ama birşey denmiyordu. 20 bin kişinin hakkını hukukunu koruyacağım diye gece-gündüz çalışan belediye başkanı da bunu daha fazla yanında tutamazdı. Onun içinde bir yöntem bulunması gerekiyordu ve ilçe yönetimimiz karar aldı arkasından da biz gereğini yapmadan arkadaşımız ayrılmış oldu. Yine arkası devam etti bir sürü söylentiler var bizi hiç ilgilendirmiyor. Yine siyasi nezaketimiz gereği biz kendilerine gittikleri yerlerde başarılar diliyoruz. Beni kim ilgilendiriyor? Yalvaç’ta kırgın bir ülküdaşım varsa beni o ilgilendiriyor’ diye konuştu.
Konuşmaların ardından partiye üye olan 35 kişiye rozetleri İl Başkanı, başkan yardımcıları, belediye başkanı, meclis üyeleri ve ilçe başkanı tarafından takıldı. Törenden sonra partiye katılanlar ile partililer toplu halde Anlatan Meydana geçerek hatıra fotoğrafı çektirdi. İlçe Başkanı Ali Osman Sönmez burada yaptığı açıklamada partilerine üye olmak için 272 kişini başvuruda bulunduğunu bunlardan 125 kişinin AK Partili olduğunu haber verdi. Sönmez, AK Partililerin ve diğer parti mensuplarının eski partilerinden istifa ettiklerini ve kendilerine üyelik başvurusunda bulunduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Nurettin ARKAN / Yalvaç

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum