Yalvaç MYO Etkinliğinin Konuğu Cem Öğretir

Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksekokulu tarafından geçtiğimiz hafta bir dizi etkinlik düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mayıs 2011 13:15
Yalvaç MYO Etkinliğinin Konuğu Cem Öğretir

Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksekokulu tarafından geçtiğimiz hafta bir dizi etkinlik düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında ATV Ana Haber Bülteni Sunucusu Cem Öğretir öğrencilerle buluştu.

Öğretir, “Medya, Haber ve Habercilik Toplum Üzerinde Etkili mi?” konulu konferansında medya ve haberciliğin toplumda önemli bir yeri olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Biz medya mensupları olarak yanımızdan akıp giden hayatı izleyen ve bu izlediklerini, bu hayatı yaşayanlara anlatmaya çalışan birer aynayız. Toplum açısından önem arzeden bu aynanın biçiminin ve yönünün nasıl hazırlandığı ve nasıl tutulduğudur” dedi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bucak Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Dalğar “Bir Yalvaç MYO Mezununun Kariyer Öyküsü” adlı konferans verdi. Dalğar, konuşmasında mezun olduktan sonraki süreçte yaşadıklarını öğrencilerle paylaştı.

Etkinliklerin ikinci konuğu ise Eğitmen ve Zihin Uzmanı Ziya Baran oldu.

Baran, “Başarının Sırları” konulu konferansında, insan zihninin çalışma sisteminden bahsederek öğrencilere bir zihin şovu yaparak, hafıza tekniklerini uygulamalı olarak anlattı.

“Yeni Ticaret Kanunu ile Şirket Hukukunda Getirilen Yenilikler” konulu konferans ile öğrencilerle buluşan SDÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Süleyman Dost da, yeni ticaret kanununun şirketler hukuku alanında çok önemli yenilikler getirdiği kaydederek “Bu yeni döneme şirket sahiplerinin, işletmecilerin, muhasebecilerin hazırlanması gerekiyor. Bu dönem, artık kurumsallaşmanın ve kayıtlı sistemin dönemi olacak. Herkesin kendine bu bakımdan çeki düzen vermesi gerekiyor. Bir taraftan da yasa büyük kolaylıklar getiriyor. Artık şirket kurmak ve belli başlı işlemleri yapmak oldukça kolay hale geliyor. Birçok işlem internet üzerinden yapılarak hız ve esneklik kazandırılacak.” dedi.

6 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilen etkinlikte ise Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hulusi Doğan, “Atatürk, Sümerbank Nazilli Basma Fabrikası ve Fabrikada Çalışan Yalvaçlı İşçiler” konferansını verdi.

Etkinlikler kapsamında bir de Yalvaç MYO ile Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası tarafından şirket ortakları, yöneticiler ve mali müşavirlere yönelik bilgilendirme yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.