Yalvaç'a Bir MYO Daha

Yalvaç'a Bir MYO Daha

Yayınlanma:
Yalvaç'a Bir MYO Daha

19 Fakülte, 20 Meslek Yüksekokulu, 6 Enstitüsü ile eğitim öğretim hayatına devam eden Süleyman Demirel Üniversitesi, Yalvaçlı Hayırsever Dr. Gevher Türkan Berkand Atayalvaç’ın desteğiyle bir meslek yüksekokuluna daha kavuşuyor.

Yalvaç Kılıçarslan Yerleşkesi'nde açılacak olan “Atayalvaç Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu”, ülke halkına güvenli ve kaliteli sağlık hizmeti sunacak nitelikli elemanlar kazandırmayı amaçlıyor. 

SDÜ bünyesinde “Atayalvaç Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu” kurulmasına ilişkin verilen teklif, 15/01/2016 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında incelenerek 2547 sayılı Kanun’un 2880 sayılı Kanun ile değişik 7/d2 maddesi uyarınca uygun görüldü.

Bu karara istinaden yapımı hızla devam eden Yüksekokulun ilk yılında öğrencilere, “Acil ve İlk Yardım Bölümü”, “Optisyenlik” ile “Çocuk Gelişimi” bölümlerinde eğitim verilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum