Yalvaç’a Güzel Haberle Döndüler

Yalvaç’a Güzel Haberle Döndüler

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ocak 2020 08:59
Yalvaç’a Güzel Haberle Döndüler

Ak Parti Yalvaç İlçe Başkanı Alperen Mustafa Özer, gerçekleştirdikleri TBMM ziyaretinden sonra Yalvaç’a güzel haberlerle döndü. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ak Parti grup toplantısında yaptığı konuşmayı izlediklerini belirten Başkan Özer, Ak Parti heyetinin sırasıyla Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel ve Mehmet Uğur Gökgöz’ü ziyaret ettiğini kaydetti.

Ak Parti Yalvaç İlçe Başkanı Özer, götürdükleri talep dosyasındaki birçok konuyla ilgili olumlu geri dönüş aldıklarını belirterek, “Bizi en çok sevindiren iki konu TOKİ projesiyle ilgili sürecin hemen başlayacağı müjdesini almak ve hastane ek binamızla ilgili üretilen yeni çözüm olmuştur. Bunun dışında birçok konuda da vekillerimizin sıcak yaklaşımı ve ilgisiyle güzel haberler aldık.” dedi.

HASTANE EK BİNASI GECİKMEYECEK, KAPALI DEVRE SULAMA SİSTEMİ MÜJDESİ YAKINDA

İlk olarak, TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç’i ziyaret ettiklerini belirten Özer, “Değerli vekilimiz, her zaman olduğu gibi sıcak bir ilgiyle bizi karşıladı ve sorunlarımızla bire bir ilgilendi. Hastane ek binamızın yapımıyla ilgili yaşadığımız arazi kamulaştırma sorunundan kaynaklanan gecikmeyle ilgili ürettiğimiz çözümün, B planının değerlendirilmesi konusunda vekilimiz hemen olaya el koydu. Isparta Sağlık İl Müdürümüzü telefonla arayarak hemen Yalvaç’a geçmesini ve durumu yerinde incelemesi talimatını verdi. İl müdürümüz incelemenin ardından dönüş yaparak, önerimiz doğrultusunda, ek binanın mevcut hastane otoparkına yapılmasının uygun olacağını ifade etti. Belediye tarafından kamulaştırılması için uğraşılan alanın da, gerekirse kamulaştırma sonrası otopark haline getirilmesi kararlaştırıldı. Vekilimizin de onayıyla Sağlık İl Müdürümüz, bakanlığımızın proje işlerini yürüten firmayla irtibata geçerek proje tadilatıyla ilgili en kısa sürede bir çalışma yapılması talimatını verdi. Yani, belediyenin kamulaştırmasının gecikmesi durumunda, biz de bu B planının devreye sokacağız. Böylece hastane ek bina inşaatımızın daha da gecikmesinin önüne geçmiş olacağız. Bu konuda gerek vekilimize gerekse il müdürümüze çok teşekkür ediyoruz. Bunun yanı sıra tarımsal üretim anlamında büyük önem taşıyan sulama sistemimizin kapalı sisteme geçişiyle ilgili olarak Süreyya Sadi Bilgiç vekilimiz güzel bilgiler verdi. Konuyu yakından takip ettiğini ifade eden vekilimiz, en kısa sürede güzel haberi vereceklerini belirttiler. Yalvaç’ta oluşturulan birlik ve beraberlik havasını da takdirle izlediklerini belirten sayın vekilimiz, bu konuda her türlü desteği vermeyi sürdüreceklerini ifade ettiler.” dedi.

TOKİ PROJESİ 400 KONUTA ÇIKABİLİR, SÜREÇ HEMEN BAŞLIYOR

Daha sonra, Recep Özel’i ziyaret ettiklerini belirten Başkan Özer, burada da TOKİ projesiyle ilgili yürüttükleri çalışmanın TOKİ Başkanı Ömer Bulut’la yapılan görüşmeyle sürecin çok daha hızlı işleyeceği bir noktaya geldiğini belirterek, “Recep Özel vekilimize çok teşekkür ediyoruz, TOKİ meselesinde bize sürekli destek verdi ve dünkü toplantıda da bizzat Başkan Bulut’la görüşerek sürecin hemen başlamasını sağladı. Başkan Bulut telefonla yapılan görüşmede, yer konusu çözüldüğünde hemen proje sürecinin başlayacağını belirterek, yerin uygun olması halinde konut sayısının 400’e çıkabileceğini ifade etti. Prosedürleri beklemeden, belediyenin işlemleri başlatarak TOKİ’ye müracaat etmesini isteyen TOKİ başkanımızın bu mesajını hemen Yalvaç Belediye Başkanımız Halil Hilmi Tütüncü’yle paylaştık, sağolsun Halil başkan da “Arazinin kazıklarını çaktık, tespitlerimizi yaptık, biz TOKİ projesiyle ilgili herşeye hazırız” dedi. TOKİ başkanımız da, bu bilgi üzerine hemen TOKİ ekibini Yalvaç’a göndereceğini belirterek, arazide inceleme yaptıracağını, arazinin uygunluğuna göre, talebin yeterli olması durumuna göre, 2021’i beklemeden 400 konuta kadar projenin ihale sürecinin başlatılacağını söyledi. TOKİ Başkanımız Ömer Bulut, Yalvaç’ın projesini en hızlı şekilde yapıp teslim edeceklerini ifade etti. Bu konuda hem vekilimiz Recep Özel’e hem de TOKİ Başkamızı Bulut’a çok teşekkür ediyorum. Bu söylediğimiz işlemlerin tamamlanmasının hemen ardından, TOKİ’nin sitesinden Yalvaç için başvurular alınmaya başlayacak. Şartları tutan vatandaşlarımızın başvuruları değerlendirilerek müracaatı uygun bulunanların ilk müracaat ücretlerini yatırmalarıyla süreç başlayacak. Evi olmayan, aylık geliri 5.000 TL’yi aşmayan ve nüfus kaydı Yalvaç olan tüm vatandaşlarımız TOKİ projesinden ev sahibi olabilmek için başvuruda bulunabilecekler. Şu anda hazineye ait 320 bin metrekarelik arazimizde yeni ve büyük bir yerleşim alanı oluşumu da gerçekleşmiş olacaktır. Bu güzel haberi tüm hemşehrilerimize artık net ve somut olarak verebilmekten dolayı çok mutluyuz.” dedi.

Özer, ayrıca Yalvaç’a yapılacak yeni emniyet müdürlüğü binasıyla ilgili olarak da Milletvekili Özel’in takipte olduğunu belirterek, bu konuda da önümüzdeki aylarda güzel haberler alacaklarını ümit ettiklerini kaydetti.

UZMAN DOKTOR İÇİN BAKANDAN SÖZ, TOMOGRAFİ CİHAZI GÜNDEMDE

Son olarak Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz’ü ziyaret ettiklerini belirten Özer, “Diğer vekillerimizin olduğu gibi Uğur vekilimiz de Yalvaç’ımızın sorunlarıyla çok yakından ilgileniyor sağolsun. Uğur vekilimiz, özellikle Yalvaç Devlet Hastanemizde eksik olan tomografi cihazıyla ilgili sıkıntımızla ve doktor kadrosundaki eksiklerimizle yakından ilgilendi. Özellikle uzman doktor atamalarıyla ilgili önümüzdeki atama dönemi için Isparta ve Yalvaç’a özel söz aldığını belirten vekilimiz, tomografi cihazının da Sağlık Bakanlığı tarafından alınarak Yalvaç Devlet Hastanesi’nde halkımızın hizmetine sunulması için girişimde bulunacağını belirtti.” dedi.

İMAM HATİP BÖLGE PROJE OKULU, SOSYAL BİLİMLER LİSESİ YOLDA…

Başkan Özer, ayrıca ilçemizde önemli bir yatırım olacak olan İmam Hatip Bölge Proje Okulu için her üç vekilimizin de çok yakından ilgilendiğini belirterek, “İçinde spor salonu, okulu, yurdu, sosyal tesisleriyle yirmi bin metrekarelik alana kurulacak bu örnek proje okulumuz sadece Yalvaç için değil bölge için çok önemli bir ihtiyacı giderecektir. Arazide yüzde 5 hissesi olan İmam Hatip Mezunları Derneğimiz de sağolsun bağış yaparak okul projemize katkı sunuyor, onlara da teşekkür ediyoruz.” dedi.

Diğer konulardaki taleplerini de üç vekile dile getirdiklerini belirten Özer, “İlçemizdeki milli eğitime ait üç binanın güçlendirilmesi, liselerimize yeni bölümler açılması ve Atatürk Lisemizin Atatürk Sosyal Bilimler Lisesi’ne dönüşümüyle ilgili taleplerimize de vekillerimizden olumlu geri dönüşler aldık. Üç vekilimize de çok teşekkür ediyoruz, biz takip ettikçe inşallah daha güzel haberleri de getirmeye devam edeceğiz. Misafirperverlikleri için üç vekilimize de çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.