Yalvaç'a TOKİ Müjdesi

Yalvaç'a TOKİ Müjdesi

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Nisan 2017 23:39
Yalvaç'a TOKİ Müjdesi

Başkan Tütüncü şu an İtfaiye Garajı ile Kademenin olduğu alanda ucuz konut yapımı için resmi prosedürlerin başlatıldığını müjdeledi.

İTFAİYE YENİ YERİNE 

KADEME AKKÖPRÜ’YE

Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü; ‘Halkımızdan bir süredir ucuz konut yapımı konusunda talepler alıyoruz. TOKİ’nin neden buraya girmediği yönünde soru yönelten oluyor. Bir kere şunu bilmeliyiz ki TOKİ Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait olan bedelsiz temin edebileceği boş alanlar arıyor. Bizim ilçemizde sit alanlarının fazla olması, konuta uygun büyüklükte hazine arazisi olmaması nedeniyle şu ana kadar bu konuda bir adım ileriye gidilememiş. Olmuyor diye biz elimizi kolumuzu bağlayıp oturacak değiliz. Düşündük ve şu an İtfaiye garajının olduğu alanda 17 bin 800 metrekare büyüklüğünde yerimiz var. Otogar faaliyete geçtiğinde İtfaiyeyi oraya taşıyacağız. Kademeyi de Akköprü’de bulunan asfalt şantiyemizin olduğu 19 bin metrekarelik arazimiz var oraya taşıyalım dedik. İmara açmak için ilgili kurumlardan görüş almak üzere resmi yazılarımızı yazdık. Buralardan gelecek cevabın ardından hemen çalışmalara başlayacağız ve imara açtıktan sonra bahsini ettiğim İtfaiyenin olduğu alanda inşaat yoğunluğunu artırıp yeşil alanı bol koyarak site tarzı çok katlı binalar yapmayı hedefliyoruz. Kurulacak kooperatif aracılığı ile de evi olmayan ailelere kira öder gibi uygun koşullarda ev sahibi yapacağız’ açıklamasını yaptı.

ASTRONOMİK 

KİRALAR BIKTIRDI

Yalvaç’ta bir ailenin uygun koşullarda barınabileceği en ucuz kira bedelinin 500 TL olduğu ve Cezaevinin de faaliyete geçmesi ile konut sıkıntısının daha da artarak kira fiyatlarını katlayacağını dile getiren vatandaşlar belediyenin bu girişiminden sonra 400 ailenin ev sahibi olması ile bu sorunun ortadan kalkacağını belirterek konutların yapımına bir an evvel başlanması gerektiğini ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum