Yalvaç'da Öğrenciye Dayak İddiası

Yalvaç İlçesi'ndeki Necati Akel Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda görevli müzik öğretmeni Ç.M.'nin,7'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Y.E.S.'yi döverek burun kemiğinin çatlamasına neden olduğu ileri sürüldü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mart 2012 12:04
Yalvaç'da Öğrenciye Dayak İddiası

Öğrenci Y.E.S., geçen Cuma günü öğretmenin gelmesini bekledikleri sırada sınıf başkanının kendisiyle birlikte 5 kişinin adını 'Konuşanlar' diye tahtaya yazdığını belirterek şunları iddia etti: "Yanımdaki arkadaşımla konuştuğum için adım tahtaya yazıldı. Benimle beraber 4 arkadaşın daha adı yazıldıktan sonra müzik öğretmenimiz Ç.M. çağrıldı. Ç.M. hoca diğer arkadaşlarıma bir şey demedi ama beni tahtaya çağırdı. Ayağa kalkıp ceketimi düğmelemeye çalışarak başım önde yanına doğru gittiğim sırada tokat mı, yumruk mu anlayamadığım bir şekilde vurdu. Aldığım darbe sonucu düştüm, burnum kanamaya başladı. Hoca, 'Bir de diğer elimle vursam ne olurdun bilmiyorum. Git burnunu, ağzını yıka' diyerek beni lavaboya gönderdi. Lavaboya gitmek yerine okuldan çıkarak, babamın çalıştığı işyerine gittim. Burnum hala kanıyordu. Babamla birlikte hastaneye gittik" dedi.

BABA: ÖNCE ÖNEMSEMEDİM
Çocuğun babası Murat S. de, oğlunun öğretmeni tarafından dövüldüğünü ileri sürerek şöyle dedi: "Çocuğumu hastaneye götürdüğümde önce olayı önemsemedim. Hastane polisi 'Adli vaka' diyerek, oğlumun ifadesini aldı. Yalvaç'ta Kulak Burun Boğaz uzmanı olmayınca çocuğumu dün Isparta'ya götürdüm ve uzman doktora muayene ettirdim. Çocuğumun burun kemiğinde çatlak tespit edildiğini ve ayrıntılı raporun polise gönderildiğini söylediler. Öğretmenden davacı ve şikayetçiyim" dedi.

KAYMAKAM ALTINTAŞ: ARAŞTIRIYORUZ
Kaymakam Ahmet Altıntaş konudan haberdar olduğunu ve olayla ilgili inceleme başlatıldığını belirterek, şunları söyledi: "Böyle bir olayı duydum ve araştırılması için İlçe Milli Eğitim Müdürümüze talimat verdim. Konu incelendiğinde, eğer ortada bir suç varsa öğretmen arkadaşa gerekli ceza verilecektir. Biz her zaman eğitim yuvalarında şiddete başvurmanın doğru olmadığını ısrarla söylüyoruz. Çocuklara eğitim verilirken dayak gibi çağ dışı uygulamaların doğru olmadığını söylüyoruz" dedi.

ÖĞRETMEN RAPOR ALDI
Müzik öğretmeni Ç.M.'nin rapor aldığı ve okulda olmadığı kaydedildi. Okul Müdürü Münür Eroğlu konunun yargı sürecinde olduğunu belirterek, bir açıklama yapmayacağını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum