Yalvaç'lı İşçiler İşe İade Davasını Kazandı

Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram tarafından disiplin kurulu kararı ile işten çıkarılan 9 işçi, işe iade davasını kazandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Aralık 2010 18:27
Yalvaç'lı İşçiler İşe İade Davasını Kazandı

Yalvaç Belediyesinde çalışan 9 işçi, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinin ardından Belediye Başkanı Tekin Bayram'ın disiplin kurulu kararı ile işten çıkarıldı.

İşçiler, Hak-İş Sendikası aracılığıyla belediyeye karşı işe iade davası açtı. Temmuz ayında görülen davada Yalvaç İş Mahkemesi, işçilerin işlerine dönmesine karar verdi. Karara itiraz eden Yalvaç Belediyesi, İş Mahkemesinin kararını temyiz için Yargıtay'a başvurdu. Yargıtay 9. Hukuk Dairesinde incelenen dosyada işçiler haklı bulunarak Yalvaç İş Mahkemesinin verdiği karar onaylandı.

Yargıtay'ın onadığı karara göre Yalvaç Belediyesinin işçilere dörder maaş tazminat ödeyeceği ve 10 gün içinde yeniden işe başlatacağı belirtildi.

Mahkemenin verdiği kararla ilgili açıklamada bulunan Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, ''Yargıtay'ın kararı onadığından haberim yok. Hiç ilgilenmiyorum. Ne olursa olsun, tazminatlarını veririm, işçileri işten çıkartırım'' dedi.

İşten çıkarıldıkları günden bu yana evlerinin geçimini güçlükle sağladıklarını belirten İsmail Anayurt, kararın Yargıtay tarafından onanmasına sevindiklerini söyledi. İşten çıkartıldıkları için kimseye kırgınlıkları ya da kızgınlıkları olmadığını kaydeden Anayurt, ''Bizim tek derdimiz evimize ekmek parası götürebilmek. İşe döndüğümüzde eskisi gibi çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. İşsizliğin çok zor olduğunu anladık'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.