Yalvaçlı Kasabın Parasını AK Parti Ödedi

Yalvaç İlçesi'ni geçen yıl ziyaret eden dönemin Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya verilen öğle yemeği için alınan 100 kilo etin parası, AK Parti İl Başkanlığı tarafından ödendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Eylül 2011 13:52
Yalvaçlı Kasabın Parasını AK Parti Ödedi

Yaklaşık 10 aydır tartışma konusu olan 2 bin 650 liralık faturanın bedelini Yalvaç'a gelen AK Partili İl Genel Meclisi üyesi Osman Çiftçi, kasap İsmail Hakkı Karaman'a nakit olarak ödeyip faturasını aldı.

Yalvaç'ta geçen yıl ağırlanan dönemin Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya verilen öğle yemeğinde tüketilen 100 kilo etin parası, konunun medyaya yansımasıyla olay olmuştu. Milli Eğitim eski Bakanı Nimet Çubukçu, Yalvaç ve Şarkikaraağaç ilçelerinde yapımı tamamlanan okulların açılışını yapmak üzere geçen yıl 27 Ekim tarihinde Isparta'ya geldi. Çubukçu ve beraberindekiler, Şarkikaraağaç, Yalvaç ve Isparta merkezi kapsayan programında öğle yemeğini Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksek Okulu Kılıçarslan Yerleşkesi'nde yedi.

Bu yemeğin malzemeleri AK Parti İlçe Teşkilatı ile Kaymakamlık tarafından sağlandı. Yemek için gerekli diğer malzemelerin bedellerini AK Parti ödedi, ancak kaymakamlığın üzerine düşen ve kasap İsmail Hakkı Karaman'dan alınan 100 kilo etin fatura bedeli ödenmedi. Kasap Karaman'ın, aradan geçen zamana rağmen kendisine ödeme yapılmadığını açıklaması üzerine ortalık karıştı. Haberin yayımlanması ile birlikte dönemin Valisi, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner paranın ödenmemesini AK Parti'ye bağladı, AK Parti kanadı ise devletin bakanını ağırlama görevinin devleti temsil eden Valiliğe ait olduğunu bildirdi.

Pazartesi günü İl Genel Meclisi Eylül ayı ilk toplantısında verilen önerge ile et parası Meclis gündemine girmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.