Yalvaç'ta 2. OSB Şoku

Yalvaç’ta kurulması hedeflenen Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili şok bir gelişme yaşandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mart 2012 13:15
Yalvaç'ta 2. OSB Şoku

Hatırlanacağı üzere Isparta merkezde yapılması hedeflenen ikinci organize sanayi bölgesine engel teşkil ettiği gerekçesiyle kamuoyunda birçok kez tartışmalara neden olan Yalvaç Organize Sanayi Bölgesi bu kez yeni bir engelle karşı karşıya.

Vali Mehduh Oğuz’un girişimleri ile Yalvaç Belediyesi’nin müteşebbis heyetindeki yüzde 75’lik hissesini İl Özel İdaresine imzaladığı bir protokolle devir eden Belediye Başkanı Tekin Bayram’ın yeni oluşturulan heyete taslak planı vermediği iddia ediliyor.

İstimlak için gerekli olan mevcut taslak planın verilmemesine İl Genel Meclisi Üyesi ve AK Parti İlçe Başkanı Osman Çiftçi tepki gösterdi.

Yalvaç OSB’nin istimlakı için gerekli çalışmaların başladığını ancak 2002 yılında Belediye tarafından yaptırılan taslak planının müteşebbis heyete vermediğini söyleyen Çiftçi, “Taslak plan olursa 2 ayda biter olmazsa 6 ayda biter” dedi. Çiftçi sözlerini şöyle sürdürdü: “Biliyorsunuz seçim öncesi halka Yalvaç’ın en önemli sorununun Organize Sanayi sorunu olduğunu ve göreve gelir gelmez hemen faaliyete geçireceği sözünü vermişti. Ama maalesef OSB’yi harekete geçirmek değil, köstek olmuştur. 3 yıl dolmasına rağmen OSB’yi engellemek için elinden geleni yapmıştır. Sayın Valime teşekkürlerimi bir defa daha iletmek istiyorum. Kendileri OSB konusunda belediyenin yüzde 75’lik hisselerinin İl Özel İdare’ye alınması konusunda destek vermiş ve alınan bu hisselerle Özel İdare’nin yüzde 10 olan hissesi 85’e çıkmıştır. Ticaret ve Sanayi Odasının yüzde 15 hissesi ile birlikte yeni bir müteşebbis heyet oluşturulmuş bu da Bakanlık tarafından onaylanmıştır. Şimdi istimlak çalışmaları ile ilgili çalışmalara başlayacağız.

OSB’yi engellemek için elinden geleni yapan belediye başkanı 2002 yılında yapılan taslak planlarını vermemiştir. Konya’da bu planı çıkaran şirket yetkilileri ile görüştük ve bu planları oradan emin etmeye çalışıyoruz. Taslak planın önemi nedir derseniz, biz şimdi plan ihalesine çıkacağız. Taslak plan olursa 2 ayda biter olmazsa 6 ayda biter. Valilik tarafından istenmesine rağmen belediye yaptırdığı bu planı bize vermemiştir. Bu konuyu da Yalvaç kamuoyunun bilgisine sunuyorum.”

Bayram’ın taslak planı vermemesinin ardından harekete geçen AK Parti İlçe Başkanı Osman Çiftçi’nin planı çizen Konya’daki şirketle temasa geçtiği ve planı söz konusu şirketten temin edeceği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.