Yalvaç'ta 4 Günlük Festival Coşkusu

Yalvaç’ın tanıtımı, kentin sosyal ve ekonomik hayatının canlanması adına bu yıl 14.sü gerçekleştirilen Yalvaç Pisidia Antiokheia Kültür Turizm ve Sanat Festivali bu yıl çok sayıda ünlü ismi Yalvaçlılarla buluşturdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ağustos 2014 00:31
Yalvaç'ta 4 Günlük Festival Coşkusu

14.düzenlenen festival de Isparta Güzel Sanatlar Lisesinin Öğretmenlerinden Mahmut Toprak ve Sevda Toprak’ın hazırlamış olduğu resim sergisi Müze’de sergilendi.Sergi Açılışını Vali Yardımcısı Mestan Deniz,Kaymakam Ahmet Altıntaş,Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü ve protokol üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Açılışta konuşan Vali Yardımcısı Mestan Deniz ‘ Yalvaç İlçemiz Ispartamızın tarihi,kültürel dokusu ile en güzel ilçemiz.Burada sizlerle birlikte olmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum.Bu güzel etkinliği hazırlayan Belediye Başkanımız’a teşekkürlerimi sunuyorum’dedi. 

AÇILIŞIN ONUR KONUĞU ENGİN ALAN…

İkinci gün gerçekleşen protokol açılışının onur konuğu MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan oldu. MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz ile katılan Engin Alan İlk önce Yalvaç Belediyesini ziyaret etti.Başkan Tütüncü ile makamda sohbet eden Alan belediyeden ekip olarak Yiğit Kızılcan kavşağında yapılacak olan resmi açılışa katıldılar.

Açılışta konuşma yapan MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz; ‘ Burada sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum.Bu güzel etkinlikte yabancı ülkelerden katılan ekiplerle bu festival artık uluslar arası bir boyuta taşındı.Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’dedi.
Açılışta konuşma yapan Başkan Tütüncü ise Bu yıl ki festivalimizi gerçekten bir festival havasında yaşayacağız.Kültürel etkinliklerle,bir birinden değerli sanatçılarımızın vereceği konserle sizlerle birlikte olacağız.Açılışa katılan Başta MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan’a , MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz’a, İl Başkanımız İsa Yalçın, Belediye Başkanlarımıza ve İlçe Teşkilatımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.’’dedi.



İkinci gün akşam stadyumda gerçekleştirilen Hamiyet ve Ahmet Şafak konserine MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın İl Başkanımız İsa Yalçın, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleri, İlçe Belediye Başkanları, MHP Yalvaç İlçe Teşkilatı ve protokol üyeleri katıldı.
Vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirilen konser de eğlenceli dakikalar geçirildi. Ahmet Şafak ise Yalvaç’ta bu güzel günde değerli Paşamız ile birlikte olmaktan mutluluk ve onur duyuyorum.Festivalimiz hayırlı olsun’’dedi.

Türk Sanat Müziğinin Kraliçesi Muazzez Ersoy Yalvaç’ta
3.gün stadyumda gerçekleştirilen Türk Halk Müziğinin Sevilen sesi Fatoş Kadıoğlu ve Türk Sanat Müziğinin Kraliçesi Muazzez Ersoy Yalvaçlılar ile birlikte oldu.

Stadyumda gerçekleşen konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken,katılımın yoğun olduğu gözlendi.Yalvaç’a ilk defa geldiğini söyleyen Muazzez Ersoy ; ‘İlk defa Yalvaç’a geldim ve burada sizlerle olmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum.Yalvaç gerçekten tarihi geçmişi ile ülkemizin nadide ilçelerinden birisi.Burada sizlerle beni buluşturan değerli Belediye Başkanımız Halil Hilmi Tütüncü’ye teşekkürlerimi sunuyorum’’dedi.

Emel Sayın ; ‘ Bu güzel ilçede bu güzel konserde sizlerle olmak gurur verici..’’  Festivalin son günü 4.gün stadyumda gerçekleşen konsere Türk Pop Müziğinin yeni seslerinden Ünsal Yörür ve Türk Sanat Müziğinin divası Emel Sayın katıldı.

Vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşen konserde kapanış konuşmasını yapan Başkan Tütüncü : ‘ Bu yıl ki festivalimiz isminin özelliklerini taşıyan bir festival oldu. Kültür,Turizm ve Sanat Festivalimiz kapsamında sizlerle birlikte 4 gün boyunca farklı etkinliklerle yer aldık.Yabancı ülkelerden katılan Bulgaristan,Gürcistan,Gürcistan-2,Makedonya,Maceristan,Abhazya,Ukrayna ve Türkiye ekiplerimiz sizlere gösterilerini sundular.Bu ekiplerimiz kendi ülkelerine gittikleri zaman eminim ki Yalvaç’tan övgü ile bahsedecekler sizlere göstermiş olduğunuz misafirperverlikten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.Festival proğramının başından şimdiye kadar mesai saati gözetmeksizin çalışan Belediyemizin bütün personelimize,Belediye Meclis Üyelerimize,her zaman yanımızda İl ve Mhp Yalvaç İlçe Teşkilatımıza,İL Genel Meclisi Üyelerimize,Yurt-Kur Müdürlüğüne,Müze Müdürlüğüne,Bu Organizasyonu Başarılı bir şekilde gerçekleştiren BT Organizasyon Bekir Topgaç’a ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım.










HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.