Yalvaç'ta Engellilere Eğitim Fırsatı

Yalvaç Kaymakamlığı, kamu kurumlarına alınacak engelli vatandaşlara eğitim desteği verecek.

Yayınlanma:
Yalvaç'ta Engellilere Eğitim Fırsatı

Yalvaç Kaymakamlığı, kamu kurumlarına alınacak engelli vatandaşlara eğitim desteği verecek.

Yalvaç Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, yeni yapılan düzenlemelerle ülke genelinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarda toplam 26 bin 625 boş engelli kadrosu bulunduğu, bu kadrolara alım yapılacağı için de ilçede eğitim eksikliği bulunan engellilere destek olmak amacıyla proje hazırlandığı bildirildi.

Yalvaç ilçe merkezi, köy ve beldelerde yaşayan engelli vatandaşların kamu kurumlarına yerleştirilmelerine yardımcı olmak amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Yalvaç Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile "Engellilere Engelsiz Destek" projesinin uygulamaya başlayacağı belirtildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi.

Proje kapsamında yeterli eğitimleri olmayan engelli öğrencilerin açık lise ve açık ilköğretim okuluna kayıtları yaptırıldı. Açık lisede eğitim görecek öğrenciler için yılda üç kez alınan 135 TL, açık ilköğretim okuluna gidecekler için 75 TL'lik harç masrafları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ödenecek.

Öğrencilerin kayıt yenileme, ders seçimi, kitap teslim alınması, teslim edilmesi ve dersleri geçebilmeleri için düzenlenecek kurslar gibi tüm işlemler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından takip edecek. Engellilere kamu ve özel sektörde aranan nitelikleri kazandırmak için bilgisayar, bilgisayarlı muhasebe ve büro yönetimi ve benzeri kurslar düzenlenecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.