Yalvaç'ta Evet Mutabakatı

Yalvaç'ta Evet Mutabakatı

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Nisan 2017 17:34
Yalvaç'ta Evet Mutabakatı

Yalvaç ilçesinde, MHP'li ve AK Parti'li belediye başkanları, il genel ve belediye meclisi üyeleri, il ve ilçe başkanları ile vatandaşların katılımıyla, "evet mutabakatı" yürüyüşü ve mitingi gerçekleştirildi.

 Etkinlik kapsamında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, MHP Isparta İl Başkanı İsa Yalçın, AK Parti Isparta İl Başkanı Osman Zabun, il genel ve belediye meclisi üyeleri ile iki partinin ilçe başkanlarının da arasında bulunduğu katılımcılar, Anlatan Meydanı'nda bir araya geldi. Yalvaç Belediyesi Mehteran Takımı'nın konserinin ardından "evet mutabakatı" yürüyüşü gerçekleştirildi. Çınaraltı Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından konuşmalar yapıldı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, konuşmasında, 16 Nisan'daki halk oylamasının ardından Türkiye'nin daha güçlü bir ülke haline geleceğini söyledi. 

Bilgiç, demokrasinin taçlanacağı, milli iradenin tecelli edeceği 16 Nisan'da milletin kendisine yukarıdan bakan, küçümseyen, "çoban" diyenlere "tokat atacağı"nı, ülkenin milliyetçi ve muhafazakar kesimlerinin 15 Temmuz'daki gibi dünyaya bu ülkenin tek sahibinin Türk milleti olduğunu bir kez daha göstereceğini vurguladı. Milletin devlete ve bayrağa nasıl sahip çıkılacağını bir kez daha bu tarihte herkese göstereceğini belirten Bilgiç, "16 Nisan'dan sonra Türkiye'deki bütün iktidar kavgalarını bitireceğiz. Koalisyonları sona erdireceğiz. Bileceğiz ki milletin iradesi tam olarak sandığa yansıyacak. Artık hiçbir seçkin grup, vesayet makamları, bu milletin iradesine baskı kuramayacak." dedi.

MHP Isparta İl Başkanı İsa Yalçın da 1982 Anayasası'nın ülke için birçok açıdan sıkıntı yarattığını ifade ederek, mevcut anayasa nedeniyle ülkenin zaman zaman yönetsel sıkıntılara girdiğini söyledi.

Yalçın, MHP'nin bu sıkıntılarda her zaman milletin yanında yer alarak fedakarlık gösterdiğine işaret etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.