Yalvaç’ta Festival Heyecanı Başlıyor

Bu yıl 5-7 Temmuz tarihleri arasında 13’ncüsü gerçekleştirilecek olan Yalvaç Pisidia Antiokheia Kültür Turizm ve Sanat Festivali yarın başlıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Temmuz 2013 17:33
Yalvaç’ta Festival Heyecanı Başlıyor

Belediye Başkanı Tekin Bayram herkesi festival coşkusunu yaşamaya Yalvaç’a davet etti.

Hafta başı kentin dört bir tarafı bayraklar ve afişlerle süslenirken, alış veriş sergilerinin açılmasına da başlandı. Ülkenin dört bir tarafına davetiye gönderildiği festivalin ilk konukları da Yalvaç’a gelmeye başladı.

Trakya Halk Oyunları ekibi Çarşamba günü sabah saatlerinde kente ulaşırken, Kıbrıs Halk Oyunları Ekibi ise aynı gün akşam saatlerinde Yalvaç’ta olacak. Diğer bir ekip olan Kocaeli Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu ise Cuma sabahı kente gelecek.

4 Temmuz Perşembe günü verilecek ilk konser için Yalvaç Anlatan Meydanına sahne kurulmasına Çarşamba günü başlandı. Meydandaki sahnede Perşembe akşamı Yalvaçlı sanatçıların konseri, Cuma akşamı Hüseyin Kağıt, Cumartesi akşamı Ankaralı Ayşe ve Pazar akşamı da Aslı Güngör konseri düzenlenecek.

Festival süresince Tıraşzade Konağı, Keçe Evi ve Mustafa Bilgin Kadınlar Sanat Evi 10:00-18:00 saatleri arası vatandaşların ziyaretine açık olacak. Ayrıca Mustafa Bilgin Kadınlar Sanat Evi’nde resmi açılışı Cumartesi günü yapılacak olan Yağlıboya Yalvaç Tabloları sergisi de etkinlik boyunca gezilebilecek.

Yine her Festivalin vazgeçilmez etkinliklerinde olan Sünnet Şöleni için de çocuklarını sünnet ettirmek isteyen 25 aile başvurdu. Çocukların sünnet ettirilmesi Yalvaç Devlet Hastanesinde güvenli guruplar halinde devam ederken, çocukların kıyafetleri ise Yalvaç Belediyesince alınacak.
Isparta Belediyesinin gezi treni de yalvaç’a getirilerek festival süresince Yalvaç içinde gün boyu başta sünnet çocukları olmak üzere tüm çocukları gezdirecek.

Bu yıl sanatçıları vatandaşların talebine göre seçtiklerini belirten Başkan Tekin Bayram, kentin ekonomik ve sosyal hayatının canlanması adına düzenlenen etkilik için öncelikle Yalvaçlıları ardından Yalvaç çevresindeki köy ve kasabaları ve ardından Isparta ilçelerindeki vatandaşlarımızı Festival coşkusunu yaşamaya ve alış veriş yapmaya Yalvaç’a davet etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.