Yalvaç’ta Festival Sona Erdi

12. Yalvaç Pisidia Antiokheia Kültür, Turizm ve Sanat Festivali 15 Temmuz Pazar akşamı gerçekleştirilen Murat Başaran konseri ile sona erdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Temmuz 2012 11:35
Yalvaç’ta Festival Sona Erdi

Yalvaç Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen Geleneksel Yemek yarışmasına ise çok sayıda yarışmacı ve izleyici katıldı.

Geleneksel Yemek, Hamur İşleri ve Tatlı olmak üzere üç dalda düzenlenen yarışmada dereceye girenler, uzmanlardan oluşan yedi kişilik bir jüri tarafından belirlendi. Yapılan değerlendirme sonucu Geleneksel Yemek dalında Elif Ayvaz, Hamur İşleri dalında Şevkiye Yılmaz ve Tatlı dalında ise Fadime Keklikoğlu birinci oldu. Ödül olarak da birincilere birer küçük altın, ikinci ve üçüncülere ise hediye çeki verildi.

Öğleden sonraki etkinliklerde ise önce Pisidia Antiokheia antik kentinde Uçurtma şenliği düzenlendi. Antik kentte tarihi doku içinde çocuklara dağıtılan uçurtmaların gökyüzüne salınmasıyla renkli görüntüler oluştu. Çınaraltı’nda halk oyunları ekipleri gösteriler sunarken, bir diğer etkinlikte ise Tıraşzade Konağı ve Mustafa Bilgin Kadınlar Sanat Evi kapılarını vatandaşlara açtı. Bu iki mekanın gezilmesi etkinliğine de çok sayıda vatandaş katıldı.

Gece düzenlenen halk konserinde ise Yalvaçlılar Nuray Hafiftaş’ın söylediği birbirinden güzel şarkılarla coştu. Yalvaç Anlatan meydanında kurulan sahnede önce halk oyunları ekipleri birer gösteri sundu. Ardından sahne alan genç gurup “80 Feed”, özellikle gençleri kendisine hayran bıraktı. Grup 80 Feed’in verdiği mini konserin ardında Yalvaçlıların büyük alkışları arasında Nuray Hafiftaş sahne aldı. Deneyimli halk müziği sanatçısı, bazı bölümlerde kendisi sazı eline alıp çalarak da söylediği şarkılarının büyük bölümüne Yalvaçlılarda eşlik etti. Başkan Tekin Bayram sanatçılara birer teşekkür plaketi sundu ve her zaman olduğu gibi gece havai fişek gösterisi ile son buldu.

Festivalin son gününe Sünnet Şöleni ile başlandı. Yalvaç Belediyesi’nce 13 çocuğun sünnet ettirildiği ve Türkan Atayalvaç Kız Yurdu’nda düzenlenen Şölen öncesi mevlüt okundu. Ardından çocuklar ve aileleri ile toplu fotoğraf çektiren Başkan Tekin Bayram ve iş adamı Mustafa Büyükkutlu, çocuklara bahşiş dağıttı.

Saat 12:00’de Hıdırlık tepesinde Yalvaç Avcılar Derneği tarafın düzenlenen Trap Atışları turnuvası gerçekleştirildi. Çok sayıda avcının katıldığı turnuvada ilk üçe girmeyi başaranlara çeşitli ödüller verildi. Yine aynı saatlerde bir diğer etkinlikte Pisidia Antiokheia antik kenti gezisi oldu. Geziye katılanlara kazı ekibi tarafından kazı alanı gezdirilip bilgi verildi.

Gece de festivalin kapanış konseri gerçekleştirildi. Pop sanatçısı Murat Başaran’ın verdiği konser öncesi Grup Şamata sahne aldı. Çeşitli skeçlerin sergilendiği gösteri sonrası sahne alan Murat Başaran, büyük bir coşku eşliğinde konser verdi. Yine konser sonrası festivalin kapanışı havai fişek gösterisiyle yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.