Yalvaç’ta Girişimci Adaylarına Tavsiyeler

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya, Isparta ve Burdur merkezi ile ilçelerinde sürdürdüğü ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ni Isparta’nın Yalvaç İlçesi’nde de gerçekleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ocak 2013 00:54
Yalvaç’ta Girişimci Adaylarına Tavsiyeler

Yalvaç’ta ilk kez düzenlenen eğitime katılan girişimci adayları ile biraraya gelen Genel Sekreter Tuncay Engin, BAKA hakkında bilgiler verdi ve girişimci adaylarına başarılı iş hayatı için kararlılık, azim, kalite ile standartları bozmadan hedefe ilerlemeleri tavsiyesinde bulundu.

BAKA, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, istihdamın artırılması ve yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi, sürdürülebilir işletmeler kurulabilmesi ana amaçlarıyla uygulamalı girişimcilik eğitimlerini sürdürüyor. Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası’nın (YALTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitime Yalvaç’ın yanısıra Şarkikaraağaç ve Gelendost’tan da 30 girişimci adayı katıldı.
BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, YALTSO’da eğitmen Demir Çuhacı’dan eğitim alan girişimci adayları ile biraraya geldi. Kursiyerlerle tek tek tanışarak iş fikirleri konusunda bilgi alan Engin, iş hayatına işçilikten veya küçük işletmelerle başlayıp işveren ve markalaşarak uluslararası firmalar arasına giren işadamlarının başarı öykülerini anlattı.

‘BAŞARILI GELECEK SİZİ BEKLİYOR’
İş hayatında farkındalık oluşturup, yenilikçi ve kendine özgü olan girişimcilerin başarılı olduğuna dikkat çeken Genel Sekreter Engin, “Kararlılık, azim, kalite ve standartları bozmamak kaydıyla hedefe doğru ilerlemede bulunanlar başarıya ulaşılacaktır. Eğitiminizi tamamladıktan sonra başarılı bir geleceğin sizi beklediği konusunda umutlu olun. İyi bir iş planıyla KOSGEB’in 30 bin TL hibe ve 70 bin TL de 4 yıl vadeli sıfır faizli kredi desteklerinden yararlanabilirsiniz” dedi.

Tuncay Engin, görevleri arasında “yönetim, üretim, tanıtım, pazarlama, teknoloji, finansman, örgütlenme ve işgücü eğitimi gibi konularda, ilgili kuruluşlarla işbirliği sağlayarak küçük ve orta ölçekli işletmelerle yeni girişimcileri desteklemek” de bulunan BAKA’nın Batı Akdeniz’in ekonomik gelişmesine yönelik olarak gereken her türlü alanda yeralan kurum olduğunu kaydetti. BAKA’nın yatırımcılara mali ve teknik konularda destek sağladığını, Antalya, Burdur ve Isparta’yı içeren Batı Akdeniz Bölgesi’nde yapılacak yatırımlara öncülük ettiğini, işletmelerin kapasiteleri ve ihracatlarını artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürdüğü belirten Engin, BAKA’nın mali destek programları, hibe destekleri, projelerin değerlendirme süreçleri konularından da bilgi verdi.

YALTSO VE GİRİŞİMCİLERDEN BAKA’YA TEŞEKKÜR
Girişimcilerle istihdam kazandırması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması hedefindeki uygulamalı girişimcilik eğitimi ve diğer faaliyetleri için BAKA’ya teşekkür eden YALTSO Başkanı Nuri DİRİK de, birlikte çalışmaların bundan sonra da devam edeceğini söyledi. Girişimcilik adaylarının desteklerden yararlanmalarını isteyen eğitmen Demir Çuhacı ile eğitiminin kendileri için çok yararlı olduğunu ifade ederek işyeri sahibi olanlara da eğitim verilmesini isteyen girişimci adayları da, BAKA ve YALTSO’ya teşekkür etti.

2011’de başlatılan ve ilçelerde de gerçekleştirilen BAKA’nın uygulamalı girişimcilik eğitimleri, Antalya’da 10, Isparta’da 3, Burdur’da da 5 kez gerçekleştirildi ve bugüne kadar 474 aday kursu başarıyla bitirdi. 70 saatlik uygulamalı eğitimleri başarıyla tamamlayan ve iş planı KOSGEB kurulunca kabul gören yeni girişimcilere, KOSGEB tarafından kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım maliyetlerinin yüzde 60’ı kadınlarda da yüzde 70’ine kadar 3 bin lira işletme kuruluş desteği, 15 bin lira hibe desteği sağlanabiliyor. Girişimciler ayrıca 12 bin lira işletme giderleri desteği ile birlikte toplam 30 bin lira karşılıksız destek alabiliyorlar. Başarılı bulunan girişimciler, talep etmeleri halinde ayrıca 70 bin liraya kadar ilk iki yıl ödemesiz 4 yıl vadeli krediden de yararlanabiliyor.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile Isparta Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Abdullah Madenci, Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram ve Nuri Dirik başkanlığındaki YALTSO Yönetim Kurulu üyeleri Harun KURUCU, Göksel Kaya, Genel Sekreter Mehmet Sesli ile de görüştü. Görüşmelerde Yalvaç’ın ve bölgenin kalkınması için birlikte yapılabilecek çalışmalarla ilgili görüş alışverişi yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.