Yalvaç'ta Hıdırellez Şenlikleri Başladı

Yalvaç ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hıdırellez şenlikleri Isparta Valisi Memduh Oğuz'unda katıldığı çeşitli tesislerin açılışı ve etkinliklerle başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mayıs 2011 01:40
Yalvaç'ta Hıdırellez Şenlikleri Başladı

Yalvaç ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hıdırellez şenlikleri Isparta Valisi Memduh Oğuz'unda katıldığı çeşitli tesislerin açılışı ve etkinliklerle başladı.

Yalvaç Anlatan Meydanı'nda yapılan şenliklere Isparta Valisi Memduh Oğuz, Yalvaç kaymakamı Ahmet Altıntaş, Belediye başkanı Tekin Bayram ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yalvaç Belediyesi davul zurna ekibi ile Mehmet Akif Ersoy, Gazipaşa ve Borsa ilköğretim okullarının halk Oyunları ekipleri gösteriler sergiledi. Açılışın ardından "1 Günde 5 Bin Yıl" sergisi gezildi.

Çeşitli tesislerin açılış programları çerçevesinde ilk olarak, Görgü Mahallesi'nde bulunan Yalvaç Belediyesi tarafından eski bir Yalvaç Evinin restore edilmesiyle oluşturulan Mustafa Bilgin Kadınlar Sanat Evi'nin açılışı yapıldı. Sanat Evini gezen konuklar, evde açılan Uzman Doktor Melek Günbey resim sergisini ve hanımların hazırladığı el sanatları sergisini de büyük bir beğeni ile izledi.

Şenliklerin birinci gününün son etkinliği ise Kuşçular Parkı açılışı oldu. Büyük bir alan üzerine inşa edilen parkta çok sayıda kuş ve çeşitli türlerde hayvanların bulunduğu kafeslerle bir bakıma hayvanat bahçesi özelliği de taşıyor. Oturma gurupları, şelaleler, çeşmelerin yanı sıra alan içerisinde bir de teras lokantası bulunuyor. Teras lokantasında, Yalvaç Güçsüzlere Yardım Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından, geçtiğimiz hafta vefat eden hayırsever Yalvaçlı iş adamı Selahattin Yakupoğlu adına okutulan mevlit ve yemeğe katıldı. Isparta Valisi Memduh Oğuz, parkta düzenlenen kuş mezadına da katılıp bir süre izledi.

Şenliklerin ikinci günü ise Hıdırlık Tepesi'nde Hıdırellez ateşinin yakılması ve yeni tamamlanan yüzme havuzu tesislerinin açılışı yapılacak. Şenlik, Kültür Bakanlığı ses sanatçıları Neşe Dursun Saraç ile Orhan Ural'ın vereceği halk konseri ile son bulacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.