Yalvaç'ta İki Muhtar Adayının Talihsizliği

Yalvaç'ta iki muhtar adayı, çeşitli talihsizlikler sonucu muhtarlığı kaybetti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Nisan 2014 12:08
Yalvaç'ta İki Muhtar Adayının Talihsizliği

Yalvaç'ın Akköprü Mahallesi'nde 3 muhtar adayı seçimde yarıştı. Tek sandığın olduğu mahallede kayıtlı 125 seçmenden 106'sının oyu geçerli kabul edildi. Oyların sayımı bittiğinde adaylardan Cihangir Sapa 39, rakibi Kazım Şeker 40 oy alırken, diğer aday Yaşar Sarıkaya 27 oyda kaldı. Geçersiz sayılan ve Cihangir Sapa'ya verilmiş oylardan birinde 'evet' mührü basıldığı belirlendi. 1 oy ile seçimi kaybeden Cihangir Sapa, başka sandıklarda 'evet' mührü basılan oy pusulalarının geçerli olduğunu öğrenince konuyu İlçe Seçim Kurulu'na taşıdı. Konuyu görüşen İlçe Seçim Komisyonu Sapa'yı haklı bularak oyun geçerli olduğuna hükmetti ve oyunu 40'a yükseltti.

KURADA KAYBETTİ
İki muhtar adayının da eşit oy alması üzerine komisyon üyeleri kura çekilmesine karar vererek 2 aday arasında kura çekti. Çekilen kurada adı çıkan Kazım Şeker'e muhtarlık görevi verildi.

Önce oyu iptal edilen ardından itiraz üzerine eşit oya sahip olan CihangirSapa, "Ben daha önce de 2 dönem mahallemde muhtardım. Önce oyum iptal edildi, itiraz ettik konuyu düzelttik. Ardından eşit olunca kurayla muhtar belirlenmiş. Bu kura çekilirken bize haber verilmedi, ben bu şekilde bir kurayı kabul etmiyorum. İl Seçim Kurulu'na itiraz edeceğim' dedi.

TECRÜBESİZLİĞİN KURBANI OLDU
Bir diğer ilginç muhtarlık seçimi ise Yalvaç'ın Yarıkkaya Köyü'nde yaşandı. Görevde olan muhtar Edip Karıncalı'ya rakip olarak çıkan Numan Sarıdaş, seçim mevzuatını bilmemesinin kurbanı oldu. Seçmenlerden 8'inin 'Biz azalara oy vermeyeceğiz yalnız sana oy vereceğiz' diyerek oy pusulasından hariç düz bir kağıda sadece muhtar adayının adını yazdığı ve bu şekilde oy kullandığı belirlendi.

Seçim mevzuatına göre bu oylar geçersiz sayılarak değerlendirmeye alınmadı. Böylelikle 169 oy alan mevcut muhtar yeniden muhtar seçilirken, 167 oyda kalan Sarıdaş soluğu İlçe Seçim Kurulu'nda aldı. İtirazı değerlendiren kurul, sandık başkanının doğru karar verdiğini belirterek itirazı reddetti.

'MEVZUATI BİLMİYORDUM'
6 oy farkla muhtarlığı kazanacakken 2 oyla kaybeden Numan Sarıdaş itirazının reddedildiğini öğrenince şok oldu. Adliye çıkışında konuşan Sarıdaş, "Bazı vatandaşlarımız azalara oy vermek istemediklerini söyleyip sadece benim adımın yazılı olduğu pusulayı kullanmış. Bunlar iptal edildi. Ben mevzuatın böyle olduğunu bilmiyordum. Yoksa bu oyları kullandırmazdım" diye konuştu.

İtirazın sonuçlanması üzerine İlçe Seçim Kurulu muhtarlık mazbatasını EdipKarıncalı'ya teslim etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.