Yalvaç'ta 'İzinsiz Yıkım' İddiasına Soruşturma İzni

İçişleri Bakanlığının, Yalvaç ilçesinde bir vatandaşa ait binanın izinsiz yıkıldığı gerekçesiyle Belediye Başkanı Tekin Bayram hakkında soruşturma izni verdiği bildirildi

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Mayıs 2011 15:23
Yalvaç'ta 'İzinsiz Yıkım' İddiasına Soruşturma İzni

İçişleri Bakanlığının, Yalvaç ilçesinde bir vatandaşa ait binanın izinsiz yıkıldığı gerekçesiyle Belediye Başkanı Tekin Bayram hakkında soruşturma izni verdiği bildirildi.

İrfan Serin adlı vatandaşın, Kültür Merkezi önündeki kendisine ait binanın, bedeli ödenmeden usulsüz yıkıldığı şikayeti üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram ve Belediye Fen İşleri Müdürü Ali Ayvat hakkında soruşturma izni verdiği belirtildi.

Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, hakkında soruşturma izni verildiğini doğruladı.

Bayram, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında verilen soruşturma iznindeki suçlamanın yersiz olduğunu savundu. Kültür Merkezi yanında bulunan meydanın kamulaştırma çalışmaları sırasında şikayet sahibi İrfan Serin'in rızasının alındığını, hatta rıza belgesini imzaladığını söyleyen Bayram, iş yerini de kendisinin boşalttığını ifade etti.

Söz konusu yerde sadece Zekiye Türkan Şen'e ait binanın boşaltılmadığını bunun üzerine konuyu yargıya intikal ettirdiklerini dile getiren Bayram, Isparta İdare Mahkemesi ve Antalya Bölge İdare Mahkemesinden karar çıkıncaya kadar da bu binayı yıkmadıklarını belirtti.

Bayram, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hal böyle iken ben neden İrfan Serin'in yerini izni olmadan yıkayım. Şahıs belediyede bulunan rıza belgesini Fen İşleri Müdürlüğünde görevli memurumuzdan geri getirmek kaydı ile almış ama geri getirmemiştir. Şimdi de evrak yok diye bizden şikayetçi olmuştur. Ben mahkemede kendisine rızasının olmadığına dair yemin etmesini isteyeceğim bakalım ne olacak, yalan yere yemin edebilecek mi? Ortada hukuksuz bir durum yoktur. "

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.