Yalvaç'ta 'Kar Esareti' Sürüyor

Yalvaç İlçesi'nde bir süreden beri etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok belde ve köy yolu trafiğe kapandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Şubat 2012 18:14
Yalvaç'ta 'Kar Esareti' Sürüyor

Kapanan yolların açılması için Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını sürdürürken, mahsur kalan bazı köylüler yardım ekiplerine saldırdı.

Kar ve tipi nedeniyle kapanan Yalvaç İlçesi'ne bağlı belde ve köy yollarının açılması için çalışmalar sürüyor. İl Özel İdaresi ve Karayolları ekiplerine belde belediyeler de iş makineleriyle destek veriyor. Ekipler özellikle geçen perşembe gününden beri yolları kapalı olan Yarıkkaya, Sağır, Çakırçal ve Ayvalı köylerine ulaşmaya çalışıyor. Kar kalınlığının yer yer 3 metreye ulaştığı bölgede çalışmalar güçlükle devam ediyor.

Ekiplerin cuma günü açtığı pek çok yol tipi nedeniyle yeniden kapandı. Yollarda mahsur kalan sürücülerin yardımına Karayolları ve diğer kurtarma ekipleri koştu. Birçok araç iş makinelerinin yardımıyla kurtarıldı. Sücüllü Beldesi'ne bağlı Yarıkkaya Köyü yolunda mahsur kalan bazı araçlar ise yoğun tipi nedeniyle kurtarılamadı. Araçlarını olduğu yerde bırakan sürücüler, yürüyerek köye ulaştı. Geçen cumartesi sabahı çalışmalara yeniden başlayan İl Özel İdaresi ekipleri, kar tepecikleri karşısında yetersiz kalınca Karayolları ve Sücüllü Belde Belediyesi'ne ait iş makineleri de çalışmalara katıldı. Yolda kalan araçları kurtarmak için jandarma ekipleri de yardım etti.

KÖYLÜ YARDIMA GELEN OPERATÖRE SALDIRDI

Gece boyunca da çalışmalarını sürdüren ekipler, bugün öğle saatlerinde Yarıkkaya Köyü'ne ulaştı. Yolun geç açılmasına tepki gösteren bazı köylüler kepçe operatörlerine saldırdı. Bir grup köylü ise çalışmaları denetleyen Sücüllü Belediye Başkanı AK Parti'li Şenel Özkanlı'ya saldırarak hakaret etti. Ekipler, Sağır, Çakırçal ve Ayvalı köylerinin yollarını açmak için çalışmalara ara vermeden devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.