Yalvaç’ta Kaza 1 Ölü

Yolda arızalanan bir aracı çekmeye çalışan Şoförler Odasına ait kurtarıcıya çarpan minibüste yolcu olarak bulunan şahıs yaşamını yitirdi sürücü ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Temmuz 2013 10:29
Yalvaç’ta Kaza 1 Ölü

Yalvaç dün sabaha acı bir haberle uyandı. Saatler 04..30’u gösterirken Isparta-Yalvaç karayolunda meydana gelen kazada yolcu minibüsü yol kenarında bozuk bir aracı çekmeye çalışan kurtarıcıya çarparak kaza yaptı.

Kazada minibüsün ön koltuğunda oturan araç sahibi Yusuf Hızlı (48) hayatını kaybetti. 32 YL 128 plakalı aracı kullanan Niyazi Küçükesen ise hafif sıyrıklarla kazadan kurtuldu.

CANLARINI ZOR KURTARDILAR
Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda görevli İsmail Memişoğlu Oda üyelerinden bir şahsın Yalvaç merkeze 500 metre mesafede bozulan aracını çekici ile almak üzere 32 YS 898 plakalı kurtarıcı ile hareket etti. Olay yerine geldiklerinde tepe lambaları açık vaziyette bozulan aracı çekicinin üzerine yüklemek üzere çalışmalara başladılar. Bu esnada Isparta istikametinden gelen aracı fark eden çekicinin sürücüsü İsmail Memişoğlu yanındakileri uyararak ‘Kenara çekilin bu adam pek hayırlı gelmiyor’ dedi.

Kazanın bundan sonrasını Memişoğlu şöyle anlattı: “Tam aracı yükledik son hazırlıkları yapıyorduk ki aynı istikametten gelen bir aracın üzerimize doğru geldiğini fark ettim ve yanımdakileri uyararak oradan kaçtık. Bizim kaçmamızla birlikte çekicinin sol arka tarafına minibüsün çarpması bir oldu.

Yaklaşık 100-150 metre sürüklendikten sonra durabildi. Hemen ilk şoku atlatarak yardıma koştuk ve bu arada 112’yi arayarak ambulans istedik. Kaza yapan aracın yanına geldiğimiz sırada yolu koltuğunda oturan Yusuf Hızlı’nın bacağından yaralandığını görerek hemen araçtan çıkarmak için çalışmalara başladık. Bu sırada ambulansla sağlık ekipleri geldi ve yaralıya müdahale ederek hastaneye kaldırdı.”

HASTANEDE ÖLDÜ
Kazadan sonra Eğirdir Kemik Hastanesine kaldırılan Yusuf Hızlı’nın burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı ve yaşamını yitirdiği öğrenildi. Sağlık sektöründe uzun yıllar hizmet verdikten sonra emekli olan ve 3 yıldan bu yana Yalvaç-Akşehir arasında yolcu taşımacılığı yapan Yusuf Hızlı evli ve 2 çocuk babasıydı.

ŞOFÖR 33 PROMİL ALKOLLÜ ÇIKTI
Kazadan sonra Trafik ekiplerinin yaptığı ölçümde kaza yapan aracın sürücüsü Niyazi Küçükesen’in 33 promil alkollü olduğu tespit edildi. Sürücü kazadan sonra polis tarafından gözaltına alındı.

Çınaraltı Gazetesi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum