Yalvaç'ta Okul Sütünden 8 Öğrenci Rahatsızlandı

Yalvaç İlçesi'nde 'Okul Sütü Projesi' kapsamında dağıtılan sütten içtikten sonra rahatsızlanan 8 öğrenci, hastanede tedaviye alındı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mayıs 2012 16:37
Yalvaç'ta Okul Sütünden 8 Öğrenci  Rahatsızlandı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın işbirliğiyle başlatılan 'Okul Sütü' projesi kapsamındaki Tokmacık ile Çetince İlköğretim Okulu'nda dağıtılan sütten içen 8 öğrencide, kısa süre sonra mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetleri başgösterdi. Öğrenciler, Yalvaç Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

Yalvaç Sağlık Grup Başkan Vekili Dr. Ümit Yaşar Başlık, çocukların genel sağlık durumlarının iyi olduğunu, zehirlenme belirtisi bulunmadığını söyledi. Çocuklardan kan örnekleri alındığını kaydeden Dr. Başlık, "Diğer öğrencilerin de aynı sütten içtiğini düşünürsek, onların da rahatsızlanması gerekirdi. Bu çocuklarımız sütü aniden içince mideleri bulanmış. Biraz da psikolojik bir durum. Ama biz her ihtimale karşı ve tüm tahliller tamamlanıncaya kadar öğrencileri gözlem altında tutacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.