Yalvaç'ta Şehitlere Ahde Vefa Örneği

Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram ve Meclis üyeleri, örnek bir karara imza atarak, Yalvaç’lı şehitlerin isimlerini ebediyete kadar yaşatacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Kasım 2011 19:22
Yalvaç'ta Şehitlere Ahde Vefa Örneği

Yalvaç Belediyesi, Yalvaçlı şehitlerinin isimlerini parklara veriyor. İlk etapta üç şehidin ismi verilen parklara isim panoları asıldı. İki metre boyunda 90 cm enindeki ahşap panolarda şehidin fotoğrafı, özgeçmişi ve şehit olduğu yer bilgileri bulunuyor.

Yalvaç Belediyesi, belediye meclisinin aldığı karar gereğince Yalvaçlı şehitlerin ve Yalvaç’a emeği geçmiş insanların isimlerini parklarda yaşatıyor. Söz konusu karar gereğince ilk etapta üç şehidin ismi parklara verildi. Bunlardan en son şehit olan, 18 Ekim 2011 tarihinde Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde PKK ile girdiği çatışma sonucunda şehit olan Süleyman Kalkan’ın ismi Akköprü Mahallesi’ndeki parka; 1999 yılında askerlik görevini yaptığı sırada Van’ın Özalp ilçesinde şehit olan Ömer Peker’in ismi Bahçelievler Mahallesi’ndeki parka ve görev yaptığı Kocaeli’nde şehit olan polis memuru Mehmet Ayaz’ın ismi de Saray Mahallesi’ndeki parka verildi.

Bunların yanı sıra Yalvaç’a emeği geçen insanlardan Avukat Ali Bal’ın ismi kent merkezindeki PTT yanında bulunan parka, öğretmen İsa Kale’nin ismi Kaş mahalledeki parka ve eski kaymakam ve milletvekili Nazif Kurucu’nun ismi de Yeni Sanayi girişindeki kavşağa verildi. Bugüne kadar sürdürülen çalışmalarda şehit Süleyman Kalkan, şehit Ömer Peker ve avukat Ali Bal’ın isim panoları yerlerine dikildi. Kent içinde bulunan park, kavşak ve meydan isim panolarına bir standart getiren Yalvaç Belediyesi çağdaş bir anlayışla dizayn ettiği ahşap çerçeveli ve ahşap çatılı panoların orta bölümünde pleksiglas kısımlı isim, fotoğraf ve özgeçmiş yer alıyor.

Uygulamayı ahte vefa örneği olarak gördüklerini ifade eden Belediye Başkanı Tekin Bayram, vatan ve millet için canını esirgemeyen kahraman şehitlerimizin ve kentimize emeği geçmiş insanların adını yaşatmak ve genç nesillere tanıtmanın çok önemli olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.