Yalvaç’ta ‘Tarihi Eser Kaçakçılığı’ Operasyonu

Yalvaç’ta bir ihbarı değerlendiren polis, çektiği fotoğraflarla tarihi eserleri piyasaya satmak isteyen kişilere operasyon düzenledi. Operasyonda bir insan başı büstü ile friz malzemesi ele geçirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Kasım 2012 17:39
Yalvaç’ta ‘Tarihi Eser Kaçakçılığı’ Operasyonu

Isparta’nın Yalvaç İlçesi’nde aldığı bir ihbarı değerlendiren Emniyet Güçleri bir eve düzenledikleri operasyonda Roma dönemine ait insan başı büstü ile friz malzeme ele geçirdi. Operasyonda konuyla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Ajans32 Muhabiri’nin aldığı bilgiye göre, Yalvaç Polisi, ilçe merkezinde ikamet eden Ş.Y.’nin tarihi eser satmaya çalıştığı bilgisini alması üzerine harekete geçti.

Ş.Y. isimli kadının, fotoğraflarını çektiği tarihi eser malzemeleri piyasaya satmak istediği bilgisini alan polis, bir ihbarı değerlendirerek operasyon düzenledi.

Operasyonda Roma dönemine ait olduğu belirtilen 12 santimetre uzunluğunda ve 6 santimetre genişliğinde mermer insan başı büstü ele geçiren polis, bulduğu fotoğraflarda farklı bir malzeme daha olduğunu tespit etti.

Yalvaç Polisi, yaptığı fotoğraf incelemesinin ardından evin diğer bölgelerinde daha detaylı bir arama yaparak, 56 santimetre uzunluğunda, 26 santimetre genişliğinde ve 10 santimetre deriliğinde ‘Friz’ diye tabir edilen malzeme ele geçirdi.

Konuyla ilgili Ş.Y. ile birlikte olaya karıştıkları belirlenen Y.K. ve R.Y. isimli 2 şüphelinin de ‘Tarihi Eser Kaçakçılığı Yapma’ suçlarından gözaltına alındığı öğrenildi.

3 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edildi.
Polisin ele geçirdiği tarihi eserlerin ise detaylı inceleme yapılmak üzere, Isparta Müzesi’ne gönderildiği bildirildi.
Feti KILIÇ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.