Yalvaç’ta Ürkütücü İddia

Yalvaç’ta eğitim veren okul binalarının birçoğunun depreme dayanıklı olmadığı yönünde iddia ortaya atıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ağustos 2013 11:39
Yalvaç’ta Ürkütücü İddia

Özyalvaç Gazetesinin geçtiğimiz hafta, Toplu Konutlar’daki evlerin depreme dayanıklı olmadığı iddialarını gündeme getirmişti.

Özellikle Toplu Konutlar’da oturan vatandaşlardan büyük destek verdiği bu iddianın doğru olup olmadığının ortaya çıkarılması için kooperatif yönetimi ve belediyenin harekete geçmesi istendi.

Bu iddiaların dile getirilmesinin ardından yeni ve daha ürkütücü iddiaya göre, ilçemizdeki eğitim kuruluşlarının birçoğunun binasının depreme dayanıklı olmadığı yönünde.

Başta yüksekokul binaları olmak üzere, ikinci derece deprem bölgesi statiklerine göre yapılmış lise ve ilkokul binalarının depreme dayanıklı olmadığı, gerekli kontrol yapıldığı takdirde bu durumun ortaya çıkacağı kaydedildi.

Bu okullar arasında Atatürk Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Alemdar İlkokulu, Gazipaşa İlkokulu, Fatih İlkokulu, KAB Ortaokulu ve kasaba-köylerimizdeki çok sayıda okulun bulunduğu kaydedildi.
Vatandaşlar iddiaların doğru olup olmadığının araştırılması için kaymakamlığı göreve davet etti.

Özyalvaç Gazetesi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.