Yalvaç'ta Zehirlenen 49 Öğrenci Taburcu Edildi

Yalvaç ilçesinde kaldıkları devlet yurdunda yedikleri yemekten zehirlenen 49 öğrenci, taburcu edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mayıs 2011 10:27
Yalvaç'ta Zehirlenen 49 Öğrenci Taburcu Edildi

Yalvaç Meslek Yüksekokulu'nda öğrenim gören ve yurtta kalan 15 öğrenci, dün gece 23. 00 sıralarında karın ağrısı, mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hasteneye kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından öğrencilerin gıda zehirlenmesi ihtimaline karşı tedavi altına alındığı duyuruldu. Zehirlenme şüphesiyle sabah saatlerine kadar hastaneye gelen öğrenci sayısının 49'a yükseldiği öğrenildi. Özel bir yemek firması tarafından hazırlanan akşam yemeğinde öğrencilerin kuru fasulye ve pirinç pilavı yediği belirtildi.

Yalvaç Sağlık Grup Başkanı ve Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ümit Yaşar Başlık, hastaların ilk muayene bulgularının gıda zehirlenmesi izlenimi verdiğini belirti.

Zehirlenmenin neden kaynaklandığının İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrol Mühendisi tarafından yapılacak tahliller sonucu kesinliğe kavuşacağını kaydeden Başlık, "Konu kesinleşmeden bir şey söylemek mümkün değil. Acak hastaların aynı yemekten yemiş olması şüpheleri artırıyor. " dedi.

Başlık, sabaha kadar hastaneye zehirlenme belirtisiyle gelen hasta sayısının 49'a ulaştığını ancak şu anda hastanede tedavi gören kimsenin kalmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.