Yalvaç'taki Namus Cinayeti CNN'de

Yalvaç İlçesi'nde silah zoruyla kendisine tecavüz edip hamile bırakan N. G.'yi av tüfeğiyle öldürdükten sonra başını kesip köy meydanına atan evli ve 2 çocuk annesi, 26 yaşındaki N. Y. CNN International'da haber oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Eylül 2012 16:49
Yalvaç'taki Namus Cinayeti CNN'de

CNN, 35 yaşındaki N. G'nin Yıldırım'ın uygunsuz fotoğraflarını yayacağı tehdidinde bulunduğuna dikkat çekerek, "N.Y. köyü gibi küçük bir köyde onur heşeyden üsttedir ve kadın aile onurunun sorumluluğunu taşır. Buna benzer fotoğraflar N.Y. ve ailesi için yıkıcı olabilirdi ve bir tehlike ortaya çıkarabilirdi" diye yazdı.

Haberde ayrıca, İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün geçen yıl yayınladığı raporunda aile içi şiddete karşı kadınları korumayan Türk yasalarındaki boşlukları kınadığı hatırlatılarak 15 yaşından büyük kadınların yüzde 42'sinin ve kırsal bölgedeki kadınların yüzde 47'sinim fiziksel ve cinsel şiddete maruz kaldığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.