Yangın Başlangıçta Söner

Yangın Başlangıçta Söner

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Kasım 2015 17:44
Yangın Başlangıçta Söner

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün kamu, kurum ve kuruluşları ile özel sektöre yönelik yangın eğitimleri sürüyor. İtfaiye Müdürlüğü son olarak bazı kurumlardan ve özel sektörde çalışan 20 kişiye teorik ve pratik eğitim semineri düzenledi.

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından 2015 yılı içerisinde çok sayıda eğitim semineri düzenlenirken 120 kişinin üzerindeki bir katılımcıya teorik ve pratik bilgiler verildi. Son olarak da kurumlarda ve özel sektörde çalışan 20 kişilik bir guruba eğitim verildi.

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen programda konuşan İtfaiye Müdürü Halil Açar, kurumun amaçlarından birisinin de yıl içinde kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör temsilcilerine eğitimler vermek olduğunu söylerken, “Yangın başlangıçta söner” diyerek vatandaşların bu konularda bilgilerinin olmasının can ve mal güvenliği açısından önemine değindi.

İtfaiye Amiri Şenol Dede tarafından da katılımcılara ‘yangın nedir?’, ‘yangın öncesi, anı ve sonrasında alınacak tedbirler’, ‘yangına müdahale şekilleri’ gibi konularda pratik ve teorik bilgiler aktarıldı. Dede ayrıca yanma olaylarının yavaş, hızlı, parlama ve patlama ile kendi kendine yanma olarak gerçekleştiğini, yanıcı maddelerin üç sınıfa ayrıldığı bunların katı, sıvı ve gaz halindeki yanıcılar olduğu yönünde bilgiler aktardı. Teorik bilgilerin ardından ise katılımcılara yangına müdahale ve söndürme teknikleri uygulamalı olarak gösterildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.