Yangın Sezonu Erken Başladı

Yangın Sezonu Erken Başladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mayıs 2017 13:06
Yangın Sezonu Erken Başladı

Isparta Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi, İlimizde orman yangın sezonunun bu yıl erken başladığını ifade ederek, “Geçen yıldan toprakta gelen bir kuraklık var. Sütçüler’de peş peşe 2 yangın çıktı.  Bu şekilde bizi sıkıntıya sokan yangınlar oluyor. Bu yangınları büyümeden önledik” diye konuştu.
 
Isparta’da yangın sezonunun erken başladığını belirten Isparta Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi, şu bilgileri verdi: “Yangın 12 ay boyunca çıkabilecek bir tehlike. Riskin en fazla olduğu aylara biz yangın sezonu diyoruz. Bu da Haziran ve Kasım arasıdır. Bu yıl sezonu erken açtık. Geçen yıldan toprakta gelen bir kuraklık var. Dinar’da yangın çıktı. Ayrıca Sütçüler ve Gölhisar’da peş peşe 2 yangın çıktı.  Bu şekilde bizi sıkıntıya sokan yangınlar oluyor. Bu yangınları büyümeden önledik.

YANGIN MÜDAHALE EKİPMANLARI HAZIR
Yangınlara karşı müdahale etmek amacıyla çeşitli yerlerde konuşlandırdığımız arazözlerimiz var. Isparta’da 18 adet arazözümüz var. Bunların her biri farklı yerlerde konuşlandırılmış durumda. Ayrıca 10 adet ilk müdahale ekip aracımız var. Bu araçlarımızın üzerinde 350 litre su alan tankerimiz var. Herhangi bir ihbar aldığımızda öncelikli olarak bu araçları harekete geçiriyoruz. 3 adet de su ikmal aracımız var. Bunlar da 12 tonluk araçlardır. Bu araçlardan diğer araçlara su aktarıyoruz. 15 adet gözetleme kulemiz mevcut. Bunlar yüksek rakımlı dağların tepelerinde tüm alanları görebilecek şekilde konuşlandırılmış durumda.21 adet de yangın ekip merkezimiz var.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.