Yangın Tankerleri Muhtarlara Teslim

Isparta İl Özel İdaresi tarafından satın alınan 10 yangın tankeri, köy muhtarlarına teslim edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ekim 2011 12:44
Yangın Tankerleri Muhtarlara Teslim

Isparta İl Özel İdaresi tarafından satın alınan 10 yangın tankeri, köy muhtarlarına teslim edildi.

Yangın tankerlerinin dağıtım törenine, Isparta Valisi Memduh Oğuz, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, Orman Bölge Müdürü Mehmet Sait Yorulmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, Meclis üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım ve diğer yetkililer katıldı.

Vali Memduh Oğuz, törende yaptığı konuşmada, yangın tankerlerinin olası yangınlara ilk müdahalede çok önemli olduğunu vurguladı. Tankerlerin kullanımının oldukça pratik olduğunu belirten Oğuz, "Tankerleri esasında köylümüzün bulduğu bir çözüm olarak görebiliriz, talep onlardan gelmekte, o bakımdan bunu talep eden köylü bize de çok şey kazandırıyor" dedi.

Yaz döneminde 250'den fazla yangın ihbarı aldıklarını ifade eden Vali Oğuz, bu yangınların, büyümeden kamuoyunun hiç haberi olmadan söndürüldüğünü kaydetti.

Bazen bulantıcı olaylarla da karşılaştıklarını kaydeden Oğuz, şunları söyledi: "Kısa süre içinde 6-7 yerde aynı anda yangın çıktı. Ama Allah'a çok şükür bütün bu yangınlar çok kısa sürede söndürüldü. Bu sezonu çok güzel geçirdik, ama bu arkadaşlarımızın çok güzel görev yapmasıyla, vilayet olarak koordinasyonu çok iyi temin etmekle oldu. Bütün birimler çok koordineli çalıştılar, herkese çok teşekkür ediyorum. Büyük bir sıkıntı yaşandığı zaman hisleriniz farklı, hiçbir sıkıntı yaşanmadığı zamanda hizmeti fark edememeniz normaldir, o bakımdan kamuoyunun haberi olmadan birçok yangın zamanında müdahaleyle söndürüldü. Onun için bu tankerleri çok önemsiyorum, hedefimiz ihtiyaç olan her köye zamanla tanker vermektir" dedi.

Isparta genelinde yaz dönemi boyunca 232 noktada anız yangını meydana geldiğini aktaran Orman Bölge Müdürü Mehmet Sait Yorulmaz ise, tankerlerinin uygun kullanıldıkları takdirde yangınların söndürülmesinde çok yardımcı olduklarını belirtti. Yorulmaz, "Biz olay mahalline varıncaya kadar yapılacak olan ilk müdahale çok önemli" diye konuştu.

Isparta'nın, orman zenginliği bakımından önemli bir merkez olduğuna işaret eden İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun ise yangın tankerlerini en acil ve en önemli noktalardan başlayarak zaman içinde tüm köylere kazandırmak istediklerini dile getirdi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım da, 10 yangın tankerinin 74 bin liraya mal olduğunu söyledi. Tankerlerin suyu 15 metre yüksekliğe ve 25 metre ileriye fırlatabildiğini anlatan Yıldırım, "Tankerlerde ayrıca 6 metre uzunluğunda su emiş hortumu, basınçlı yol sulama ve temizleme fıskiyesi bulunmaktadır" dedi.

Konuşmaların ardından, yangın söndürme tankerleri Keçiborlu'nun Kozluca, Kavak, Kuyucak, Saracık köyleri, Şarkikaraağaç'ın Örenköy ve Karayaka köyleri, Yalvaç'ın Madenli köyü, Sütçüler'in Çobanisa, Sarımehmetler ve Gümü köyü muhtarlarına teslim edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum