Yangına Müdahale Şekillerini Öğrendiler

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Çünür TOKİ İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören öğrenci ve velilere yönelik yangın tatbikatı eğitimi verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mayıs 2012 17:20
Yangına Müdahale Şekillerini Öğrendiler

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Çünür TOKİ İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören öğrenci ve velilere yönelik yangın tatbikatı eğitimi verildi. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatları doğrultusunda eğitim ve tatbikat çalışmalarını sürdüren Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nce Çünür TOKİ İlköğretim Okulu’nda katılımcılara teorik ve pratik bilgiler verildi.

TÜBİTAK tarafından desteklenen 4004 kodlu Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Projesi kapsamında Çünür TOKİ İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan Bilimin Eğlenceli Serüvenine Yelken Açalım çalışması kapsamında okul yönetimi, öğrencilerine yönelik verilen pratik ve teorik eğitimlerde yangın ve yangına müdahale şekilleri, acil durumlarda bina tahliyesi, acil durumlarda aranması gereken numaralar hakkında bilgiler verildi. Ayrıca yine yanma nedir? Yangın nedir? Yangının sınıflandırılması ile ilgili de bilgiler aktarılırken, pratik olarak verilen eğitimlerde yangın tüpüne ve yangına müdahale şekilleri gösterildi.

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde, Sivil Savunma ve İtfaiye Amiri olarak görev yapan Mustafa Balcı ve itfaiye personelince verilen eğitimlerde ilk olarak, sirenle birlikte öğrencilerin eğitim gördükleri sınıflarından okul bahçesine tahliyeleri sağlandı.

Okul bahçesinde devam eden eğitimlerde ise öğrencilere LPG ve doğalgaz sızıntılarında yapılması gerekenler ve aranması gereken acil telefon numaraları ile ilgili bilgiler aktarıldı. Bazı öğrenci ve öğretmenlere de tüp yangınına müdahale şekilleri ile yine normal yangına yangın tüpüyle müdahale şekilleri hususunda uygulama yaptırıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.