Yangının Bedelini Ödüyoruz

Yangının Bedelini Ödüyoruz

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Aralık 2021 14:40
Yangının Bedelini Ödüyoruz

Isparta’nın Sütçüler ilçesinde taksicilik yapan Özhan Üçyıldız müşterisini bıraktıktan sonra yol kenarında yorgun düşmüş bir halde dağ keçisi yavrusunu gördü.

Vakit kaybetmeden arabasına yavru keçiyi yerleştiren taksi şoförü Özhan Üçyıldız, Milli Parklar görevlileriyle iletişime geçti. Hasta halde ki yavru hayvanı yetkililere teslim eden Üçyıldız, yangının bedelini ödemeye devam ediyoruz dedi.

Sütçüler’de meydana gelen yangınların ardından, yaban hayvanlarının bazıları yanarak telef oldu, bazıları ise o bölgeleri terk etti. Açlık ve kimsesizlik nedeniyle yerleşim alanına kadar inen yavru dağ keçisi hayırsever taksi şoförü Özhan Üçyıldız’ın karşısına çıktı ve hayatı kurtuldu.

Yaşadığı bu durumu paylaşan Üçyıldız: “Ben taksi şoförü olmamın yanında ayrıca avcılık ile de uğraşıyorum. Avcılar her zaman her yerde katliamcı doğa düşmanı gibi lanse edilmektedir. Ben bir avcı olarak nerede ne zaman avlanacağını çok iyi bilen birisiyim. En büyük doğa dostu bizler, yani avcılardır. Geçtiğimiz günde karşıma çıkan ve hasta olduğunu tahmin ettiğim dağ geçisi yavrusunu yakalayıp, tedavi edilmesi için gerekli mercilerle iletişime geçtim.

Yavru dağ keçisinin de ailesinin yangında telef olduğunu düşündük. İşi anlamayan, doğayı bilmeyen birinin karşısına çıksaydı ya görmezlikten gelirdi yada götürür evinde beslemeye çalışırdı. Ama unutulan bir şey var. Bu tarz hayvanların yerleri evler değil, doğadır. Aldığımız bilgilere göre dağ keçisi yavrusunun gerekli bakımları ve tedavileri yapılmış, en kısa sürede tekrar kendi yaşamı olan doğaya bırakılacakmış' dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.