Yanlış Adres Beyanına 710 TL Ceza Verilecek

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, gerçeğe aykırı adres beyanında bulunan kişilere 710 lira idari para cezası uygulayacak ve adres beyanı tescil edilmeyecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Eylül 2011 10:54
Yanlış Adres Beyanına 710 TL Ceza Verilecek

Adres değişikliğini 20 gün içerisinde beyan etmeyenlere ise 354 lira ceza kesilecek.

İlköğretim okul kayıtlarının başlaması ile adres beyan işlemlerinde artan yoğunluk ve gerçeğe aykırı adres beyanının önüne geçilmesi için adres beyanı ile ilgili vatandaşları bilgilendirmek amacıyla açıklama yapıldı. İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre; Nüfus Mevzuatına göre adres beyanları şu şekilde gerçekleştirilecek;

“Beyan edilen adresin boş olduğunun belirlenmesi durumunda beyanı teyit edici herhangi bir belge istenmeyerek, adres beyanı forma geçirilerek tescil işlemi gerçekleştirilecek.

Beyan edilen adresin daha önce bir başkası tarafından beyan edilmiş olması nedeniyle halen dolu olarak gözükmesi durumunda; adres beyanında bulunan kişiden beyanını teyit edici elektrik, su, sabit (adrese tesis edilen) telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgeler istenecek; bu belgelerin incelenmesi sonucunda engel bir durum söz konusu olmaması halinde beyan tescil edilecek.

Daha önce beyan edilmiş bir adresin birlikte oturma gerekçesiyle bir başka kişi tarafından müşterek beyan edilmesi halinde, ilgilinin hali hazırda o adreste oturan kişi ile birlikte müracaatı halinde beyanı kabul edilerek mülki idare amirinin emri ile kolluk kuvvetlerince yapılacak tahkikat sonucu ilgilinin beyan ettiği adres gerçek ise tescil edilecek.

Tahkikat neticesinde, gerçeğe aykırı adres beyanı verildiğinin anlaşılması halinde ise, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 68. maddesi gereğince 710 TL idari para cezası uygulanacak ve adres beyanı tescil edilmeyecek. 20 iş günü içerisinde beyan edilmesi gereken adres değişikliğini, yasal sürede beyanda bulunmayanlara da 354 TL idari para cezası uygulanacak.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.