Yanlış Bilgilendirmeler Var!

Isparta Hayvanseverler Derneği adına açıklama yapan Veteriner Hekim Emre Hünük, son günlerde basına yansıyan bazı haberlerde bilgilendirme eksiklikleri olduğunu savundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Aralık 2013 13:41
Yanlış Bilgilendirmeler Var!

Yapılan açıklamada "Son günlerde çıkan Isparta Belediyesi'nin Zabıta Müdürlüğü ile ilgili yazılan haberlerde kamuoyuna bazı yanlış bilgilendirmeler olmuştur.

Isparta'da bir bakımevi olmadığı için arazideki yavru köpekler hava şartları ve çeşitli hastalıklardan dolayı rahatsızlanıyorlar ve özel bakımları olmadığı için ya da köpekler arasındaki rekabetten dolayı küçük yavrular aç kalabiliyorlar. Bağışıklık sistemleri zayıfladıktan sonra da rahatlıkla hastalıklara yakalanabiliyorlar. Neticede bulundukları yer açık arazi ve barınmaları için herhangi bir yuvaları yok. Dolayısıyla çıkan haberler de bu yönde neticelenmiştir.

Isparta Belediyesi, Haziran 2013'te sokak hayvanlarının düzensiz üremelerini ve hastalıklarının önüne geçmek için kısırlaştırma projesi başlatmıştır. Bu proje ile 150 adet erkek ve dişi köpek şartname esaslarına göre kısırlaştırılmış, aşılanmış ve küpelemek suretiyle kayıt altına alınmıştır. Bu dönem itibariyle yoğun çalışan belediye zabıta ekipleri şehrin büyük bir bölümünden köpekleri toplamış ve kısırlaştırılması için ilgili kliniğe sevkini sağlamıştır. Bu dönemde kadro yetersizliğinden dolayı çeşitli yemek odaklarına yemek bırakma işi yetişmemiştir. Eylül ve ekim aylarında yemek dağıtımı bu nedenlerden ötürü yapılamamıştır.

Çıkan haberlerde bu dönemlerde gerçekleşmiştir. Kısırlaştırma projesinden sonra zabıta ekipleri yeniden yemek dağıtımına başlamıştır. Özellikle de belirtmek isterim ki zabıta memurları görevlerini eksiksiz bir şekilde yapmaktadırlar.

Hayvansever ögütü olarak isteğimiz belediyemizin sokak hayvanları için oluşturulan yemek odaklarına düzenli bir şekilde yemek dağıtmaları, hasta ve güçsüz hayvanlar için rehabilitasyon merkezi kurmalarıdır. Netice itibari ile sahipsiz gezen her hayvanı kafes içinde tutmak yanlıştır. Bu durum çeşitli salgın hastalıkların daha çabuk yayılmasına sebebiyet verir. 5199 sayılı kanunda da belirtildiği gibi yerel yönetimlerin esas sorumluluğu budur.

Dernek yönetim kurulu üyesi, klinisyen veteriner hekim ve bir hayvansever olarak Bu Güne Kadar Belediye Zabıta Müdürlüğünden Sürekli Yardım Aldık. Yaralı hayvanların kliniğe sevki sağlandı. Birçok konuda kendileri bu durumlarda ilgili oldular. Yaptıkları yardımlardan ötürü kendilerine teşekkür ederiz" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum