Yapılan Atamalar Neyin Sinyali ?

Isparta’ya 4 hakim, 4 savcı atandı. Hakim ve savcıların atamalarını, sürpriz olarak nitelendiren Isparta Baro Başkanı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, bu atamaları, Isparta’ya yeni mahkemelerin açılması gündemde olarak yorumladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Haziran 2011 12:07
Yapılan Atamalar Neyin Sinyali ?

 

Gökmenoğlu, “Aslında sürpriz atamalardı. Biz Isparta Baro Başkanlığı olarak yeni bir atamanın olmasını düşünmüyorduk. Kaldı ki, Isparta Adliyesi’nde yeteri kadar hakim ve savcı meslektaşımız bulunmakta. Ancak, yeni son atama ile 4 hakim, 4 savcı atandı. Ağır ceza mahkemesi başkanımız yetkili olarak ataması gerçekleştirildi. Bu da bize yeni mahkemelerin teşekkül ettirileceğini gösterdi” dedi.

BÖLGE MAHKEMESİ İÇİN BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Önümüzdeki günlerde açılacak olan istinaf bölge mahkemelerinden birinin de Isparta’da açılmasının söz konusu olabileceğini söyleyen Baro Başkanı Gökmenoğlu, son olarak Konya ve Antalya’da istinaf mahkemesinin oluşturulduğunu haber verdi. Gökmenoğlu, “Öncesinde Isparta’da istinaf mahkemesinin oluşturulmasının gerekli olduğunu çeşitli makamlara iletmiştik. Isparta ilk olarak Konya’ya bağlanmıştı, ardından Antalya’ya bağlandığımız yolunda haberler aldık. Fakat 5 ilde daha istinaf mahkemesinin oluşturulması konusunda görüş birliğinin olduğunu öğrendik. Bu konuda biz Isparta olarak, bir istinaf mahkemesinin Isparta’da oluşturulabileceğinin umudunu taşımaktayız. Hala bir şansımız var. Eğer istinaf mahkemesi burada oluşturulursa, şu son atamayla hakim, savcı açısından da altyapısını karşılayabileceğimiz inancına sahibiz” dedi.

YENİ MAHKEMELER TEŞEKKÜL ETTİRİLECEK

Gökmenoğlu, yeni mahkemelerin teşekkülünün de söz konusu olabileceğini, son atamalarla bu düşüncenin oluştuğunu da sözlerine ekleyerek, şunları belirtti: “Isparta’da aile mahkemesi ve boşanma davalarının çok yoğun olması nedeniyle yoğun bir iş yüküne sahip. Bundan dolayı meslektaşlarımızdan ve vatandaşlarımızdan aldığımız şikayetler, ikinci bir aile mahkemesinin oluşturulması yönünde. Biz bunu çeşitli kademelere de iletmiştik. İkinci bir icra tetkik merciinin oluşturulması da gerekli hale geldi.”

Baro Başkanı Gökmenoğlu, yeni bir aile mahkemesi ve icra mahkemesinin kurulmasının da iş yükünü hafifleteceğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.