Yapılandırma Hakkını Kaybeden Esnafa Müjde

Yapılandırma Hakkını Kaybeden Esnafa Müjde

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Aralık 2018 18:03
Yapılandırma Hakkını Kaybeden Esnafa Müjde

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun'la yapılandırılan borçlar taksite bağlanmış ve kanunun getirdiği imkânlardan yararlanmaya devam edilmesi için ‘ilk iki taksitin süresinde ödenmesi’ şartını yerine getirmeyen esnafların mağduriyetinin giderilmesi için süre 31 Ocak 2019 tarihine kadar uzatılıyor.

Söz konusu uygulama ile esnafların bu zor günlerinde rahat bir nefes alma imkanı bulacağını ifade eden Isparta Belediye Gelir Birimi Sorumlusu Hasan Parlakyıldız, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “Bilindiği gibi, 18 Mayıs 2018 tarihinde yayınlanan 'Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun' la yapılandırılan borçlar taksite bağlanmış ve kanunun getirdiği imkânlardan yararlanmaya devam edilmesi için ‘ilk iki taksitin süresinde ödenmesi’ şartı getirilmişti. Ancak, maddi imkansızlık yaşayan bazı esnaflarımız bu şartı yerine getiremediler. Dolayısıyla, şartı yerine getirmeyen esnafların mağduriyetinin giderilmesi için yeni bir imkan sağlandı ve ilk iki taksit şartında süre 31 Ocak 2019 tarihine kadar uzatılacak.

“ÖNERGE PLAN VE BÜTÇE
KOMİSYONUNDA KABUL EDİLDİ”
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na ilgi kanununa mağdur esnaf lehine, ek maddeler maddesinde değişiklik yapılmasını isteyen bir önerge verildi. Önerge TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından kabul edildi. Söz konusu önerge Komisyondan sonra bugünlerde görüşülecek ve TBMM oturumunda da kabul edildiği takdirde ülke genelinde milyonlarca, ilimizde binlerce yapılandırma hakkını kaybetmiş esnaf bu hakka yeniden kavuşacak. Zira, Plan ve Bütçe Komisyonundan geçen ek madde talepleri ile Ocak 2019 ayı sonuna kadar borçlarını ödeyen esnafın sorunlarının tamamen çözülmesi planlanıyor.

“BELEDİYE’YE OLAN BORÇLARINI OCAK 2019
SONUNA KADAR ÖDEME İMKANINA KAVUŞACAKLAR”
Böylece, Maliye ve SGK’ya olduğu gibi Belediyelere de borcu olanlar bu borçlarını rahatlıkla ödeyebileceklerdir. Bu doğrultuda; Isparta Belediyesi´nde yasa kapsamı içinde her türlü vergi, kira, su alacakları, ücretler gibi borçlanmalara yönelik işlemler için başvuruda bulunanlara yönelik olarak Ocak 2019’un sonuna kadar ödeme imkanına kavuşacaklardır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.